Контракти.ua

381  —  15.06.23
Стовпчики термометрів піднімуться до +29: синоптики дали прогноз до кінця тижня і розповіли, чи припиняться грози
Стовпчики термометрів піднімуться до +29: синоптики дали прогноз до кінця тижня і розповіли, чи припиняться грози

До кінця тижня в Україні буде комфортна тепла та навіть дуже тепла погода, проте справжньої літньої спеки з температурою +30 градусів і вище синоптики поки не прогнозують. Західні області продовжуватиме заливати дощами.

Про це свідчать дані Укргідрометцентру. Так, на сході України буде переважно суха погода, до кінця тижня синоптики прогнозують тут до +29 градусів. Пише OBOZREVATEL. 

У четвер, 15 червня, невеликі дощі очікуються майже у всіх областях України. Попри це погода буде досить теплою – в середньому вдень +22…+27 градусів.

Цієї п'ятниці, 16 червня, на заході України пройде хвиля помірних дощів, в решті областей сухо, тільки місцями короткочасні невеликі дощі.

У суботу, 17 червня, більшу частину України охопить справжнє літнє тепло до +29 градусів. Погода буде сухою та сонячною. Виняток – західні регіони. Там буде трішки прохолодніше – температура триматиметься у межах +22…+25 градусів. Також очікуються короткочасні дощі.

У неділю, 18 червня, дощі пройдуть у більшості областей України. Проте на Київщині, Чернігівщині, Житомирщині, Полтавщині, Черкащині та Дніпровщині буде суха погода. Температура повітря межуватиме від +22…+24 градуси на заході, до +26…+28 градусів на сході.

Як повідомляв OBOZREVATEL, у Києві весна 2023 року увійшла у двадцятку найтепліших з 1881 року спостережень. Протягом трьох місяців було зафіксовано сім температурних рекордів добової температури повітря.