Контракти.ua

686  —  14.06.23
Як зварити варення з полуниці з цілими ягодами, як приготувати відому "п'ятихвилинку"
Як зварити варення з полуниці з цілими ягодами, як приготувати відому

Рецепт варення з полуниці "п'ятихвилинка", як приготувати варення з цілими ягодами

Варення з полуниці з цілими ягодами - це чудовий спосіб зберегти і насолодитися свіжими полуничними ягодами протягом усього року. Пише ТСН. 

Класичне варення з цілими ягодами полуниці

Для класичного рецепта варення з полуниці з цілими ягодами потрібні такі інгредієнти:

  • 1 кг свіжої полуниці,
  • 800-900 г цукру (можна зменшити або збільшити кількість цукру залежно від вашого смаку),
  • 2 столові ложки лимонного соку або сік пів лимона.

Приготування варення з цілих ягід полуниці:

  1. Почніть з підготовки полуниці. Добре промийте ягоди в холодній воді та відберіть неушкоджені.
  2. Вимиті ягоди розкладіть на паперовому рушнику, просушіть їх.
  3. Місткість з ягодами ставимо на середній вогонь і, обережно помішуючи, чекаємо до повного розчинення цукру. Щоб зберігся гарний колір, а аромат був насиченим, додаємо сік лимона.
  4. Збільшуємо вогонь до максимального, доводимо суміш до кипіння, кип'ятимо хвилин 10, після цього прибираємо з плити.
  1. Викладаємо ягоди у місткість з товстим дном шарами, пересипаючи кожен шар цукром. Залишаємо так полуницю на 8 годин, можна на ніч, щоб вона увібрала у себе цукор, що допоможе ягодам залишитися цілими.
  1. Перевіряємо, чи готове варення. Для цього наливаємо на блюдце трохи варення Якщо після  охолодження воно не буде розтікатися, варення готове. Якщо розтікатиметься, його потрібно проварити ще 5 хвилин і знову перевірити. Повторювати кип'ятіння потрібно до отримання потрібної консистенції.
  2. Готове варення розкласти в теплі стерилізовані банки та закрити.

Як приготувати варення з полуниці  «п'ятихвилинку»

Секрет приготування відомої "п'ятихвилинки" з полуниці у довгому настоюванні у власному соку. Тому, хоча полуниця за цим способом вариться п'ять хвилин, готується варення довго.

Інгредієнти для приготування 2,5 літра варення:

  • 2 кілограми полуниці,
  • 1 кілограм цукру.

Приготування варення "п'ятихвилинки"

  1. Промиту та просушену полуницю пересипати цукром, залишити на ніч, настоюватись у власному соку з цукром.
  2. Наступного дня варити варення до розчинення цукру на повільному вогні. Прокип'ятити 5 хвилин на сильному вогні
  3. Настоювати варення протягом 24 години.
  4. Кип'ятити протягом 5 хвилин та настоювання,  повторити так 2-3 рази.