916 — 14.06.23
Як приготувати вареники з полуницею на парі: рецепт тіста на кефірі, що не рветься
Вареники з полуницею – ідеальний варіант для літнього сніданку чи обіду, та й повечеряти цією легкою стравою можна.
Універсальну українську страву – вареники – можна готувати з найрізноманітнішими начинками. Але й можна експериментувати не лише з начинкою, а й із рецептом тіста. Пише ТСН.
Дехто готує вареники з класичного тіста на воді та борошні, хтось робить на молоці, можна приготувати вареники із дріжджовим тістом.
Розповідаємо, як приготувати вареники з полуницею на кефірі. Тісто для таких вареників виходить дуже пухким і ніжним. Тому в таких варениках не лише начинка виявляється смачною, а й саме тісто.
Інгредієнти для приготування вареників із полуницею на кефірі
Для тіста потрібно:
- кефір – 250 г,
- рослинна олія – 1 ст. л,
- сіль – дрібка,
- борошно – 350 г та ще десь 50 г – для присипання поверхні,
- сода харчова – 0,5 ч. л.
- полуниця – 400 г,
- цукор – 100 г,
- крохмаль – 1 ч. л.
- До великої посудини виливаємо кефір, додаємо сіль та олію, перемішуємо.
- Окремо змішуємо просіяне борошно й соду.
- Поступово додаємо борошно до кефірної суміші та замішуємо м’яке й еластичне тісто. Якщо кефір рідкий, борошна можна додати трохи більше – тісто має бути м’яким, еластичним і не липнути до рук.
- Готове тісто накриваємо харчовою плівкою і залишаємо відпочити на 15-20 хвилин.
- Полуницю ретельно миємо та чистимо від хвостиків. Якщо вона дрібна, залишаємо її цілою, якщо велика – розрізаємо.
- В окремій посудині змішуємо цукор і крохмаль. Завдяки крохмалю начинка не витікатиме з тіста.
- Ставимо на вогонь каструлю з водою для приготування вареників. Поверхню стола присипаємо борошном і ще раз добре приминаємо тісто. Розкачуємо його тісто у пласт товщиною 3-5 мм та вирізаємо кружечки.
- На кожен кружечок кладемо кілька шматочків полуниці та посипаємо приблизно пів чайної ложки цукрово-крохмальної суміші.
- Защіпуємо вареники зручним способом.
- Найкраще, якщо приготувати такі вареники на парі. Варимо їх 6-7 хвилин.
- Готові вареники змащуємо вершковим маслом і, якщо є бажання, присипаємо цукром.
Для начинки:
Приготування вареників
Готуємо тісто для вареників:
Приготування начинки:
Готуємо вареники з полуницею