Контракти.ua

1911  —  13.06.23
Коли припиняться дощі: синоптик розповів про погоду на тиждень
Коли припиняться дощі: синоптик розповів про погоду на тиждень

На вихідних Україну заливало дощами, і протягом тижня 12-19 червня погода у країні буде ще досить нестабільною.

Про це розповів синоптик Ігор Кібальчич, інформує meteoprog.com. Пише apostrophe.ua.

Так, у першій половині тижня очікується нестійка погода на більшій частині території країни через прихід вологих повітряних мас з Чорного моря. Прогнозується дощ, частково з грозами, по всій області. Вітер буде переважно північно-східним. Протягом другої половини тижня на погоду буде впливати поле зниженого атмосферного тиску та лінії нестійкості. Це призведе до дощової погоди, але інтенсивність та розподіл опадів будуть нерівномірними.

У вівторок, 13 червня, очікуються дощі в західних та південних областях, тоді як на решті території України опадів буде небагато. Вітер очікується північно-східний зі швидкістю 5-10 м/с. Температура повітря вночі у західних областях становитиме +5…+10 °C, а на інших територіях очікується +11…+17 °C. Протягом дня максимальні температури будуть коливатися в межах +15…+20 °C, а в центральних та південних областях можуть досягати +22…+27 °C.

У середу, 14 червня, дощитиме в західних, південних та східних областях, тоді як у центральних та північних регіонах країни опадів не очікується. Вітер матиме північно-східний напрямок зі швидкістю 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі становитиме +10 - +16 °C, а вдень стовпчики термометрів піднімуться до +21 - +26 °C.

У четвер, 15 червня, дощова та хмарна погода продовжиться у більшості регіонів України. Вітер буде північно-східним зі швидкістю 5 - 10 м/с. Вночі термометри показуватимуть від +12 до +18 °C, а вдень температура підніматиметься від +24 до +29 °C. На півночі Лівобережжя температура становитиме +18…+23 °C.

У п'ятницю, 16 червня, вночі опадів не передбачається, а вдень у західних та деяких східних областях можливі короткочасні дощі. На заході країни місцями можуть виникнути грози, град та сильні шквали зі швидкістю 15 – 20 м/с. Вітер матиме північно-східний напрямок зі швидкістю 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі коливатиметься від +13 до +18 °C, а вдень термометри покажуть від +25 до +30 °C. На сході країни температура буде близько +20 °C.

У суботу, 17 червня, очікується дощова погода на південному сході та крайньому заході України, тоді як в інших регіонах країни не передбачаються істотні опади. Вітер буде північно-східним зі швидкістю 7-12 м/с. Температура повітря становитиме від +13 до +18 °C, а вдень підніматиметься від +23 до +28 °C.

У неділю, 18 червня, переважно буде без опадів, за винятком Криму та крайнього заходу України, де можливі короткочасні дощі. Вітер матиме північно-східний напрямок та швидкість 7 - 12 м/с. Термометри вночі покажуть від +12 до +17 °C, а вдень температура підніматиметься від +24 до +29 °C.