Такий салат виходить хрустким та свіжим завдяки молодій капусті. А для заправки використовуємо не майонез, а соус на основі оливкової олії, базиліку та соку лимона.
Салат із молодої капусти з шинкою, плавленим сиром та горошком цілком може бути самостійною стравою. Пише ТСН.
З горошку злийте рідину.
Капусту вимийте, обсушіть паперовим рушником і дрібно наріжте.
Шинку наріжте соломкою.
Охолоджений сир плавлений натріть на великій тертці.
Цибулю очистіть і наріжте тонкими півкільцями.
Базилік промийте, обсушіть. З гілочок обірвіть листочки і дрібно наріжте.
Приготуйте заправку: з'єднайте лимонний сік, оливкову олію, базилік, цибулю. Приправте перцем і сіллю до смаку і перемішайте. Залишіть на п'ять хвилин.
У глибокий салатник викладіть капусту, зелений горошок, шинку, плавлений сир. Полийте підготовленою заправкою. Перемішайте.