Контракти.ua

3018  —  28.05.23
Виявляється, донині не всі знають: чи потрібно мити гречку перед варінням
Виявляється, донині не всі знають: чи потрібно мити гречку перед варінням

Багато хто вважає, що перед варінням гречку промивати не треба, тому що ця процедура є "необов'язковою".

Але така думка — помилкова. Насамперед тому, що в крупі може траплятися різне сміття і дрібні камені, які краще змити до того, як гречка потрапить на ваш стіл. Ще одна причина — непромита крупа повністю змінює смак готової страви. Пише ТСН. 

Не варто забувати і те, що гречка містить фітинову кислоту, яка не засвоюється нашим організмом. Тому якщо цю кашу не промити, вона буде менш корисною. Фітинова кислота перешкоджає всмоктуванню мікроелементів, які потрібні людині для здоров'я.

Позбутися фітинової кислоти з гречки дуже просто — крупу потрібно лише промити. Тому перед варінням цю процедуру рекомендовано проводити обов'язково.

Як правильно мити гречку? Робити це треба під холодною проточною водою, допоки рідина в мисці, до якої ви насипали крупу, не стане повністю прозорою.

А ось замочувати кашу перед приготуванням не потрібно. Щоб смак готової страви повністю розкрився, фахівці рекомендують лише підсмажити гречку на сковорідці.

Якщо все зробити правильно, у вас вийде смачна та розсипчаста каша з ніжним горіховим смаком.

Статьи по теме
Виявляється, багато хто неправильно гасить соду оцтом: поширена помилка господинь
Виявляється, багато хто неправильно гасить соду оцтом: поширена помилка господинь

Для багатьох рецептів кондитерських виробів використовується гашена сода. Але не завжди випічка підіймається і виходить чудової якості.
16.12.23 — 370

Виявляється, чай без цукру – шкідливий: коли і чому
Виявляється, чай без цукру – шкідливий: коли і чому

Чай – дуже популярний в усьому світі напій. І багато дискусій виникає на тему, краще його пити з цукром чи без.
30.11.23 — 656

Виявляється, багато хто неправильно гасить соду оцтом: поширена помилка господинь
Виявляється, багато хто неправильно гасить соду оцтом: поширена помилка господинь

Для багатьох рецептів кондитерських виробів використовується гашена сода. Але не завжди випічка підіймається і виходить чудової якості.
06.09.23 — 29255