Контракти.ua

3136  —  28.05.23
Виявляється, донині не всі знають: чи потрібно мити гречку перед варінням
Виявляється, донині не всі знають: чи потрібно мити гречку перед варінням

Багато хто вважає, що перед варінням гречку промивати не треба, тому що ця процедура є "необов'язковою".

Але така думка — помилкова. Насамперед тому, що в крупі може траплятися різне сміття і дрібні камені, які краще змити до того, як гречка потрапить на ваш стіл. Ще одна причина — непромита крупа повністю змінює смак готової страви. Пише ТСН. 

Не варто забувати і те, що гречка містить фітинову кислоту, яка не засвоюється нашим організмом. Тому якщо цю кашу не промити, вона буде менш корисною. Фітинова кислота перешкоджає всмоктуванню мікроелементів, які потрібні людині для здоров'я.

Позбутися фітинової кислоти з гречки дуже просто — крупу потрібно лише промити. Тому перед варінням цю процедуру рекомендовано проводити обов'язково.

Як правильно мити гречку? Робити це треба під холодною проточною водою, допоки рідина в мисці, до якої ви насипали крупу, не стане повністю прозорою.

А ось замочувати кашу перед приготуванням не потрібно. Щоб смак готової страви повністю розкрився, фахівці рекомендують лише підсмажити гречку на сковорідці.

Якщо все зробити правильно, у вас вийде смачна та розсипчаста каша з ніжним горіховим смаком.

Статьи по теме
Яловичина vs курятина: вчені нарешті вияснили, що корисніше для здоров’я — виявляється є нюанс
Яловичина vs курятина: вчені нарешті вияснили, що корисніше для здоров’я — виявляється є нюанс

Нове дослідження, яке викликає дискусії, показало, що пісна яловичина може бути менш шкідливою для кишківника, ніж куряче м’ясо.
03.08 — 1048

Історик розповів, як в Україні з’явилася гречка: виявляється, цю популярну нині крупу ми їли не завжди
Історик розповів, як в Україні з’явилася гречка: виявляється, цю популярну нині крупу ми їли не завжди

Український історик Олександр Алфьоров зауважив, що гречка з’явилася на землях сучасної України ще в давнину — її принесли з собою скіфські та сарматські племена.
15.05 — 453

Виявляється, все не просто так: чому ковбасу ріжуть навскіс
Виявляється, все не просто так: чому ковбасу ріжуть навскіс

Ковбаса — універсальний продукт, який їдять щодня і купують на святковий стіл. У світі існує велика кількість ковбасних виробів. Але, напевно, мало хто задумувався, чому ковбасу ріжуть навскіс?
10.12.24 — 529