Контракти.ua

556  —  26.05.23
Чи варто мити яйця перед вживанням: ескперти поставили крапку в одвічному питанні
Чи варто мити яйця перед вживанням: ескперти поставили крапку в одвічному питанні

Кури несуть яйця з природним покриттям на шкаралупі, яке називається "кутикулою".

Міністерство сільського господарства США та експерти вважають, що яйця перед вживанням не варто мити. Пише ТСН. 

Про це пише yahoo lifestyle.

У відомстві пояснили, кури несуть яйця з природним покриттям на шкаралупі, яке називається "кутикулою". Це діє як перша лінія захисту від будь-яких бактерій або повітря, що може прискорити псування продукту.

"Частина процесу комерційної санітарії включає пастеризацію, ще один мандат Служби безпеки харчових продуктів і інспекції  для всіх, хто продає яйця на полицях супермаркетів. Це означає, що яйця були швидко нагріті та витримані за високої температури протягом певного проміжку часу, щоб знищити будь-які потенційні бактерії, тож якщо ваші яйця свіжі, охолоджені, а шкаралупа неушкоджена, ризик безпечності харчових продуктів для більшості груп населення повинен бути низьким", - сказано у статті.

Втім, якщо збирати яйця від власної курки чи купувати їх на фермерському ринку, який не очищає та не пастеризує яйця, то можна скористатися вологим рушником. Рекомендують мити яйця у воді від 90 до 120 градусів, але не у холодній.