Контракти.ua

11303  —  25.05.23
Чим підживити малину в травні, щоб зібрати багато смачних ягід
Чим підживити малину в травні, щоб зібрати багато смачних ягід

Головне завдання садівника в травні - підтримати плодові культури в період заморозків, які доволі часто трапляються в цей період вночі, захистити їх від шкідників та ретельно удобрити.

Як доглядати в травні за малиною, щоб отримати великий врожай – пише ТСН.ua.

Коли перші обрізання та оброблення ґрунту вже зроблені, на варто складати руки та чекати на появу ягід малини, треба розпочати підживлення кущів.

Важливо, якщо погода не балує дощами, дотримуватися регулярного графіка поливу малини - один раз на тиждень поливати з розрахунку десять літрів води на кущ.

Найголовніше в цей період - всіляко підживлювати малину:

  • Органікою. В період цвітіння малину можна підгодувати перепрілим кінським і коров'ячим гноєм, розклавши його під кущі та поливши водою.
  • Мінеральними добривами. Досить підживити малинник розчином аміачної селітри. Розчин готується в пропорції 3 грами на 15 літрів води. Перед внесенням розчину ґрунт треба розпушити. Готовий розчин вноситься з розрахунку на один квадратний метр.
  • Народними засобами. Дуже добре працюють для хорошого врожаю малини дріжджі. Щоб зробити розчин для поливання, один пакетик сухих дріжджів розчиняють в одному відрі води. Для кращого бродіння додають три столові ложки цукру і залишають на кілька годин. Концентрат розводять чистою водою у співвідношенні 1:5 та поливають малину.