Контракти.ua

22199  —  16.05.23
Синоптики розповіли, яким буде літо в Україні
Синоптики розповіли, яким буде літо в Україні

Літо-2023 в Україні очікується теплим та здебільшого сухим. Подекуди йтимуть незначні дощі, температури повітря сягатимуть на півдні країни +32 градусів за Цельсієм, та 29 градусів – на півночі.

У західних регіонах традиційно буде дещо прохолодніше та дощитиме частіше. Про це свідчить прогноз, опублікований на сайті Meteoprog. Пише obozrevatel.com.

Так, зокрема, у Києві червень видасться теплим, але не спекотним. Стовпчики термометрів підіматимуться щонайбільше до +27, мінімальні нічні температури становитимуть +14 градусів за Цельсієм. Дощових днів буде мало, опади незначні.

У липні українську столицю ще більше порадує сонце. Максимальні температури вдень +28, мінімум вночі – 16 градусів вище нуля. Опади ймовірні декілька днів на початку місяця та 20 липня.

У серпні будуть хмарні дні, однак практично без опадів. Стовпчики термометрів піднімуться щонайбільше до +29, а вже під кінець місяця  – показуватимуть +23+24 градуси за Цельсієм.

В Одесі у червні прогнозується декілька дощових днів. Максимальні денні температури повітря сягатимуть +28 градусів. Вже у липні приморське місто прогріється до +31, кількість опадів зменшиться до мінімуму, натомість побільшає сонячних днів.

У серпні на півдні України буде спекотно, стовпчики термометрів підніматимуться аж до +32 градусів за Цельсієм, однак побільшає хмарних днів.

Червень у Львові видасться хмарним і дощовим. Сонячних днів буде зовсім небагато, а повітря прогріється щонайбільше до +24 градусів за Цельсієм. Мінімальні нічні температури становитимуть +12 градусів за Цельсієм. У липні дощі не покинуть місто зовсім, але їх стане менше, а стовпчики термометрів піднуміуться до +26 градусів.

Серпень порадує місто теплом і здебільшого сухою погодою. Буде декілька хмарних днів, а вже під кінець місяця температури повітря знизяться з максимальних +28 до +22+23 градусів за Цельсієм.

Східний український Харків у червні прогріється до +27 градусів. Прогнозуються хмарні та дощові дні частину місяця. Найхолоднішими будуть ночі на початку місяця, коли стовпчики термометрів покажуть місячний мінімум – 13 градусів вище нуля.

А от липень у місті буде значно теплішим. Максимальна місячна температура повітря очікується на рівні +32 градуси за Цельсієм.

У серпні дощів практично не очікується, хоча і прогнозуються похмурі дні. Під кінець місяця стовпчики термометрів упадуть із максимальних місячних +30 градусі до +24.

Статьи по теме
Заморозки і не тільки: синоптики розповіли про погоду у найближчі дні
Заморозки і не тільки: синоптики розповіли про погоду у найближчі дні

Найближчими днями, попри похолодання в Україні 18 квітня, знову потепліє. Водночас синоптики попереджають про заморозки вже на найближчих вихідних.
вчера, 07:44 — 410

Два циклони йдуть до України: синоптик розказала, де та коли погіршиться погода
Два циклони йдуть до України: синоптик розказала, де та коли погіршиться погода

Найближчими днями на погоду в Україні впливатиме скандинавський циклон, а згодом надійде циклон з Балкан.
17.04 — 199

До +26, але дощитиме: якою буде погода в Україні 17 квітня
До +26, але дощитиме: якою буде погода в Україні 17 квітня

У середу, 17 квітня, майже по всій країні очікуються дощі. При цьому повітря місцями прогріється до +26.
17.04 — 181