Для кексів підійдуть будь-які фрукти чи ягоди: нарізана шматочками диня, малина, ожина, сливи чи груші. Найкраще зробити мікс із фруктів та ягід.
Кекси з фруктами – чудовий варіант для сніданку. Їх можна приготувати заздалегідь і подавати, злегка розігрівши, з йогуртом, олією чи вершками. Пише ТСН.
Складники
Приготування
Розігрійте духовку до 220 градусів. Злегка змастіть маслом форми для мафінів.
Змішайте сухі інгредієнти. Додати фрукти. Щоб фрукти рівномірно розподілялися по тісту, слід додати їх до сухих інгредієнтів і перемішувати, перш ніж додавати вологі інгредієнти. Це запобігає опусканню фруктів на дно форм під час додавання рідини.
В окремій мисці змішайте молоко, олію або вершкове масло, яйця та ваніль до однорідності.
Всипте вологі інгредієнти у суху суміш. Змішайте виделкою або віничком протягом 20 секунд. Секрет легких та ніжних мафінів полягає в акуратному змішуванні рідких та сухих інгредієнтів.
Наповніть форми для мафінів приблизно на дві третини. За бажання посипте зверху цукром.
Випікайте від 15 до 20 хвилин або доки зубочистка, вставлена в центр мафіна, не виходитиме чистою.