Контракти.ua

414  —  11.05.23
Ці секрети знають не всі: як правильно чистити різні види грибів
Ці секрети знають не всі: як правильно чистити різні види грибів

Дотримуючись правил, ви зможете зберегти свіжість продукту.

Страви з грибів дуже смачні й поживні, але цей продукт вбирає в себе шкідливі речовини, тому важливо знати, як правильно чистити гриби, щоб вберегтися від можливого отруєння. Пише ТСН. 

Як чистять гриби: що потрібно знати

Гриби активно вбирають в себе рідину, стаючи водянистими й несмачними. Тому миють цей продукт лише під проточною водою і досить швидко. Потім важливо позбавити їх зайвої вологи, обмокнувши паперовим рушником.

Кінчик ніжки обов'язково відрізають. Чим довше гриб лежав в холодильнику, тим більшу частину потрібно відрізати. А ось "спіднички" на ніжці можна не зчищати. Тут все залежить від ваших естетичних вподобань.

Великі капелюшки грибів краще чистити. Для цього зачіпляється край капелюшка і знімається плівка. У маленьких грибів ця плівка досить товста, тому чистити її — марна справа.

Не варто також видаляти коричневі пластинки під капелюшком гриба — саме вони додають грибам пікантного смаку.

Як правильно чистити гриби: печериці, білі, опеньки та інші

Білі гриби чистять обов'язково. Для цього злегка труть капелюшок жорстокою щіткою, а потім промивають сам гриб під проточною водою.

Печериці вбирають вологу дуже сильно. Тому їх не рекомендують промивати навіть під проточною водою, хіба що вони мають надто багато бруду. Як їх чистити: з капелюшка потрібно зчистити шкірку.

Лисички й опеньки зазвичай взагалі не чистять. Їх лише потрібно відчистити від лісового сміття і промити під проточною водою.

Маслюки чистять обов'язково. Для цього знімають шкірку з капелюшка. Щоб вона відділялася легше, спочатку гриби обдають окропом.