Контракти.ua

1720  —  05.05.23
За цим рецептом вдається завжди — як приготувати смачний хліб у рукаві
За цим рецептом вдається завжди — як приготувати смачний хліб у рукаві

Як приготувати домашній хліб, щоб він завжди вдавався смачним і корисним?

ТСН.ua підготував для вас рецепт хліба у рукаві.

Хліб у рукаві — це чудовий рецепт для тих, хто боїться, що домашня здоба може не вийти: не пропектися як слід чи не піднятися. Технологія приготування доволі проста, а рецепт — перевірений та надійний. Ним поділилася фудблогерка polli_cooking у своєму Instagram.

Як спекти домашній хліб у рукаві: рецепт

Час приготування: 5-6 годин

На одну порцію (буханку) потрібно взяти:

  • 400 г теплої води;
  • 25 г свіжих (11 г сухих) дріжджів;
  • 1,5 чайної ложки солі;
  • 1 чайна ложка цукру;
  • 600-650 г борошна;
  • 3 столові ложки олії.

Приготування досить просте:

  1. Спочатку потрібно приготувати опару. Для цього потрібно додати дріжджі і цукор до теплої води, ретельно перемішати, накрити і залишити в теплому місці на 10-15 хв., щоб утворилася пишна шапка.
  2. Тоді готову опару перелити в миску, додати олію, сіль та добре перемішати.
  3. Просіяти борошно і замісити тісто. Потрібно орієнтуватися на консистенцію, тісто повинно вийти липким.
  4. Накрити рушником та відставити на 30 хв у тепле місце.
  5. Щойно тісто підійшло, руки потрібно змастити олією і добре розім'яти тісто. Знову накрити рушником, залишити на 30 хв (повторити тричі).
  6. Перекласти тісто на присипану борошном дощечку, добре розім'яти, скрутити рулетиком і зробити розрізи.
  7. Тоді тісто перекласти у рукав для запікання, добре зав'язавши краї.
  8. Розігріти духовку до 180 градусів і відправити туди майбутній хліб на 1 годину.

Після закінчення цього часу, можна дістати хлібчик з духовки і насолоджуватися запашною домашньою здобою.