Контракти.ua

2884  —  28.04.23
Майже без дощів, але із заморозками: прогноз погоди на 28 квітня
Майже без дощів, але із заморозками: прогноз погоди на 28 квітня

Найтепліше буде на сході - до +21°.

У п'ятницю, 28 квітня, в Україні дощитиме лише в кількох регіонах. Втім, на заміну дощу прийдуть заморозки. Температура повітря суттєво опуститься на заході країни. Пише ТСН. 

Про це повідомили в Укргідрометцентрі.

На Лівобережжі України буде хмарно з проясненнями, дощитиме, а місцями ще й грози. На решті території - мінлива хмарність. В регіонах без істотних опадів.

Температура повітря вночі у більшості областей становитиме 2-7° тепла. На сході та південному сході країни стовпчики термометрів піднімуться трошки вище - до +7-12° тепла. На заході - заморозки в повітрі, а на Житомирщині та Вінниччині - на поверхні грунту 0-3°.

Температура повітря вдень в Україні буде у межах 10-15° тепла. У східних областях повітря прогріється аж до +16-21°.

Прогноз погоди на Київщині

В області буде мінлива хмарність. Істотних опадів не передбачають. Вітер переважно північно-західний, 7-12 м/с.

Вночі стовпчики термометрів в області покажуть +2-7°, а вдень піднімуться до 10-15° тепла. В Києві вночі температура повітря буде близько +5°, вдень - підніметься до +12-14°.

Погода в Карпатах

На високогір'ї Карпат опадів не прогнозують. Температура повітря вночі опуститься до 0-5° морозу. Вдень потепліє до +3-8°.

Також у горах залишається сніголавинна небезпека. На високогір'ї східної частини Закарпатської області попереджають про 3-й рівень небезпеки, а в горах Прикарпаття - 2-й рівень.

Нагадаємо, синоптики попереджають про заморозки. Зокрема, 1-й перший рівень небезпеки буде 28 квітня у Житомирській та Вінницькій областях. 29-30 квітня у північних, Вінницькій, Кіровоградській та Черкаській областях очікується зниження температури повітря до 0-5 градусів.

Статьи по теме
В Україну йде потепління, але в середу погода ще піднесе неприємний сюрприз
В Україну йде потепління, але в середу погода ще піднесе неприємний сюрприз

Новий тиждень в Україні й надалі приносить дощі та прохолоду – така погода ще протримається, проте недовго. Синоптикиня попередила про потепління, яке варто очікувати ближче до кінця тижня.
15.05 — 287

Частину України накриють дощі з грозами: прогноз на завтра
Частину України накриють дощі з грозами: прогноз на завтра

У середу, 15 травня, частину України накриють дощі, місцями з грозами.
14.05 — 264

Синоптики розповіли, якою буде погода в Україні 13 травня
Синоптики розповіли, якою буде погода в Україні 13 травня

В Україні 13 травня дощі пройдуть практично по всій території України. Максимально температура підніметься до 17° тепла, хоча в більшості регіонів вдень буде не більше 12°.
13.05 — 236