2598 — 27.04.23
Як приготувати смачні чебуреки з бульбашками: рецепт, з яким упорається будь-яка господиня
Рецепт тонкого тіста без зайвого жиру для чебуреків з бульбашками — пише ТСН.ua.
Розповідаємо, як приготувати смачні чебуреки на заварному тісті.
Інгредієнти для приготування тіста:
- борошно — 600 г,
- рослинна олія — 50 мл,
- сіль — півтори ч. л,
- окріп — 300 мл.
Інгредієнти для начинки:
- м'ясо — 300 г,
- цибуля — одна,
- сіль, спеції — за смаком.
Приготування чебуреків:
- Кип'ятимо воду будь-яким способом. В окріп додаємо сіль і рослинну олію, все ретельно перемішуємо.
- Просіємо борошно через сито до глибокої місткості. Вливаємо до просіяного борошна гарячу воду із сіллю та олією.
- Тісто спочатку перемішуємо ложкою, а потім замішуємо його руками. Ретельно вимішуємо.
- Накриваємо тісто рушником і залишаємо на 15 хвилин, щоб воно повністю охолонуло.
- Поки тісто холоне, приготуємо начинку. Для цього знадобиться будь-яке м'ясо. Заздалегідь пропускаємо його через м'ясорубку з цибулею, додаємо сіль і спеції за смаком. Можна додати трохи води.
- Розділяємо тісто на невеликі частини. Із зазначеної кількості тіста вийде приблизно 12 чебуреків. Розкачуємо кожну частку в коло завтовшки приблизно 2 мм.
- На одну частину тіста викладаємо начинку тонким шаром, закриваємо другою частиною та закріплюємо краї. Намагаємося, щоб чебуреки були досить тонкими.
- Сформовані чебуреки викладаємо на поверхню, присипану борошном.
- Розігріваємо сковорідку з олією. Викладаємо чебуреки в гарячу олію та смажимо на невеликому вогні.
- Виймаємо чебуреки з бульбашками, викладаємо на блюдо, вистелене паперовими рушниками, щоб увібралася зайва олія.
- Насолоджуємося.