Контракти.ua

2598  —  27.04.23
Як приготувати смачні чебуреки з бульбашками: рецепт, з яким упорається будь-яка господиня
Як приготувати смачні чебуреки з бульбашками: рецепт, з яким упорається будь-яка господиня

Рецепт тонкого тіста без зайвого жиру для чебуреків з бульбашками — пише ТСН.ua.

Розповідаємо, як приготувати смачні чебуреки на заварному тісті.

Інгредієнти для приготування тіста:

  • борошно — 600 г,
  • рослинна олія — 50 мл,
  • сіль — півтори ч. л,
  • окріп — 300 мл.

Інгредієнти для начинки:

  • м'ясо — 300 г,
  • цибуля  — одна,
  • сіль, спеції — за смаком.

Приготування чебуреків:

  • Кип'ятимо воду будь-яким способом. В окріп додаємо сіль і рослинну олію, все ретельно перемішуємо.
  • Просіємо борошно через сито до глибокої місткості. Вливаємо до просіяного борошна гарячу воду із сіллю та олією.
  • Тісто спочатку перемішуємо ложкою, а потім замішуємо його руками. Ретельно вимішуємо.
  • Накриваємо тісто рушником і залишаємо на 15 хвилин, щоб воно повністю охолонуло.
  • Поки тісто холоне, приготуємо начинку. Для цього знадобиться будь-яке м'ясо. Заздалегідь пропускаємо його через м'ясорубку з цибулею, додаємо сіль і спеції за смаком. Можна додати трохи води.
  • Розділяємо тісто на невеликі частини. Із зазначеної кількості тіста вийде приблизно 12 чебуреків. Розкачуємо кожну частку в коло завтовшки приблизно 2 мм.
  • На одну частину тіста викладаємо начинку тонким шаром, закриваємо другою частиною та закріплюємо краї. Намагаємося, щоб чебуреки були досить тонкими.
  • Сформовані чебуреки викладаємо на поверхню, присипану борошном.
  • Розігріваємо сковорідку з олією. Викладаємо чебуреки в гарячу олію та смажимо на невеликому вогні.
  • Виймаємо чебуреки з бульбашками, викладаємо на блюдо, вистелене паперовими рушниками, щоб увібралася зайва олія.
  • Насолоджуємося.