Контракти.ua

46812  —  27.04.23
Цибуля виросте великою і здоровою: ось, що потрібно покласти в лунки
Цибуля виросте великою і здоровою: ось, що потрібно покласти в лунки

Цибуля — дуже популярна городня культура. Її можна зустріти у 90% власників дач і власних ділянок. Що робити, щоб цибуля була велика і здорова.

Хоча цибуля — доволі невибаглива культура, яка за будь-яких умов дасть урожай, але щоб отримати великі цибулини, потрібно знати, що додавати під час її садіння. Фахівці на цьому етапі використовують добриво, а також звертають увагу на те, що саме росло на грядці до цієї культури. Пише ТСН.ua.

Яким добривом підживити цибулю

На початку грядку потрібно полити розчином марганцівки. А далі вам знадобиться нітрофосфатка (2 столові ложки) і компост. Ретельно змішайте ці два компоненти і розподіліть ділянкою, де буде вирощуватися цибуля.

Перед самим садінням цибулини також рекомендується обробити. Для цього потрібно змішати 2 столові ложки червоного перцю і попіл. Як добриво для цибулі — це найкращий варіант, адже ці інгредієнти допоможуть боротися зі шкідниками та хворобами. Обмокніть кожну цибулину в суміш, а потім висаджуйте.

Де можна і не можна садити цибулю

Дуже важливо також звернути увагу на те, які саме культури росли на грядці перед цибулею. Якщо це були томати, перець чи кабачки — можете сіяти без вагань. А ось буряки, часник, огірки не підходять для вирощування цибулі. Як результат, ви отримаєте невеликий урожай.

Завдяки такому комплексному підходу ви отримаєте дійсно гарні результати.