Контракти.ua

1861  —  25.04.23
Як готувати рибу, щоб вона не прилипала до сковорідки: всі секрети смаження
Як готувати рибу, щоб вона не прилипала до сковорідки: всі секрети смаження

Як зробити, щоб риба не прилипла до сковорідки під час смаження, пише ТСН.ua.

Здається, немає нічого складного у приготуванні смаженої риби — почистити її, обваляти в борошні та посмажити на сковороді. Але так просто не завжди вдається — часто риба прилипає до сковороди. Щоб цього не сталося, потрібно знати деякі нюанси.

Як смажити рибу, щоб вона не прилипала

Якщо риба була замороженою

Зайва волога в рибі часто є причиною прилипання до сковороди.Т ому перед приготуванням її потрібно розморозити до кінця, щоб усередині не залишалися шматочки льоду. Після цього помити її та обсушити паперовим рушником. Це допоможе усунути зайву вологу.

Розігріта сковорода — один із секретів

Перед приготуванням потрібно добре розігріти сковороду, і лише потім уже смажити. Це стосується не лише риби, а й інших продуктів.

Перевірити готовність сковороди до смаження можна за допомогою крапельки води. Якщо впустити на розігріту сковороду краплю води, вона почне «бігати», можна викладати продукт.

Якщо викласти рибу на правильно розігріту сковороду, утвориться рум'яна скоринка. Саме вона зберігає вологу всередині продукту та не дає рибі розвалитися чи прилипнути.

Чи потрібно багато олії для смаження

Хоча олія й допомагає уникнути прилипання риби до сковороди, якщо її забагато, це призведе до зворотного ефекту.

Щоб риба не прилипала, додавати її потрібно за потреби під час смаження.

Лайфгаки, щоб риба не прилипала до сковороди

Якщо використовувати сковороду з антипригарним покриттям, то рибу можна смажити без масла. Звичайну сковороду можна прокалити з сіллю, що зменшить ризик прилипання риби.

Дехто радить перш ніж виливати на сковороду олію, натерти її шматочком свіжого імбиру. Якщо його немає під рукою, не біда. Можна влити олію на сковороду та додати до неї щіпку цукру.

Японці вигадали оригінальний спосіб смаження риби на сковороді без прилипання — за допомогою паперу. Папір кладеться на розігріту сковороду. Коли лист розігріється, викладають на нього рибу та смажать, як завжди. Папір  вбере зайвий жир із риби та вбереже її від пригорання.