Розповідаємо, як правильно смажити яйце у матеріалі ТСН.ua
Здається, що тут складного, підсмажити яйце — розжарили сковорідку, вбили яйця, посолили та дочекалися готовності.
Але таким чином поступово просмажити білок і зберегти теплий жовток, що розтікається, не вдасться. Та й зберігається ризик сальмонельозу.
Щоб цього не сталося, обсмажувати яєчню потрібно з обох боків і в жодному разі не куштувати його до кінця готування.
Такий спосіб смаження яйця убезпечить від інфекції та, можете не сумніватися, смак також вас потішить. Іспанці давно розпробували такий спосіб смаження яєчні, і тепер роблять лише так.
Найзручніше смажити яйце на антипригарній сковороді, але якщо її не має нічого страшного -- підійде й звичайна.
Обсмажте яйця на середньому вогні щонайбільше хвилину. За цей час білок коагулюється. Потім посоліть, і силіконовою лопаткою переверніть яйце, потримайте ще хвилину та зніміть яєчню зі сковороди.