1955 — 19.04.23
Як зварити розсипчастий рис: секрети та тонкощі від японських кухарів
Секрети від японських кухарів про те, як зварити рис, щоб він не злипався.
Щоб рис не злипався та вийшов розсипчатим і смачним, спробуйте зварити його так, як це роблять японці. Пише ТСН.
Варимо рис так, як це роблять японці
- Краще використовувати білий круглозернистий рис.
- Насамперед потрібно замочити рис у холодній воді. Воду потрібно залити на кілька сантиметрів вище за рівень крупи та залишити її у воді на 20 хвилин. Це робиться для того, щоб вийшла зайва кількість крохмалю, яка саме і сприяє склеюванню крупи.
- Після цього потрібно промивати рис доти, доки вода не стане абсолютно прозорою. Чим менше крохмалю буде в рисі, тим менше піни з'явиться під час варіння. Після замочування дайте рису хоча б 5 хвилин, щоб просохнути. Ще краще дочекатися, щоб він повністю висохнув. Якщо цього не зробити, є загроза, що під час варіння рис вбере зайву воду і розбухне.
- Поставте варитися рис у пропорції — одна склянка рису на 1,25 склянки води. Після того, як вода в каструлі з рисом закипить, зменште вогонь та варіть крупу протягом 8-12 хвилин. Не відкривайте надовго кришку під час варіння — щонайбільше на кілька секунд.
- Покладіть до каструлі щедрий шматочок вершкового масла, перемішайте рис і знову накрийте кришкою. Замість масла можна додавати соус, різноманітну підливку.