Контракти.ua

810  —  10.04.23
Україну накриють дощі із грозами: синоптик дав прогноз на 10-16 квітня
Україну накриють дощі із грозами: синоптик дав прогноз на 10-16 квітня

Новий тиждень в Україні розпочнеться з дощів та тепла, але потім до країни прийде суха та прохолодна погода.

Більш детально про те, на що чекати від нового тижня розповів Ігор Кібальчич, кандидат географічних наук, синоптик. Пише apostrophe.ua. 

За його прогнозом, найближчого тижня в Україні очікується нестійкий характер погоди. Так, у першій половині тижня розвиток циклону над акваторією Чорного моря спричинить дощі у більшості регіонів нашої країни, а ближче до вихідних у північно-східній частині континенту оформиться потужний антициклон, завдяки якому опадів стане набагато менше.

У понеділок, 10 квітня, вночі подекуди пройдуть невеликі короткочасні дощі. Вдень по всій території країни, окрім півдня та крайнього сходу, очікуються короткочасні дощі, місцями грози. У Карпатах уночі невеликий, вдень невеликий мокрий сніг із дощем. Вночі та вранці у західних, центральних та південних областях тумани. Вітер східної чверті 5-10 м/с. Температура повітря вночі становитиме +3…+8°С, удень +13…+18°С. У західних регіонах нічна температура становитиме -1...+4°С, удень +8...+13°С.

11 квітня, вночі у південній половині, вдень по всій країні синоптик прогнозує помірні, подекуди сильні опади. У Криму та у західних регіонах місцями грози. Вночі та вранці у західній частині місцями туман. Вітер північно-східний, 7-12 м/с, у південних областях та на кримському півострові окремі пориви до 15-17 м/с. Температура повітря вночі +4...+9°С, вдень +10...+15°С, у північних, східних областях та Криму до +18°С.

У середу, 12 квітня, на всій території країни прогнозується дощова погода. Часом він буде сильним та з грозою. Вітер хмарно з проясненнями, 5-10 м/с. Температура повітря вночі буде +5…+10 °С, вдень +12…+17 °С, у північних та західних областях +8…+13 °С.

У четвер, 13 квітня, на заході країни без істотних опадів, на решті території України дощі, у східних та центральних регіонах помірні опади. Вітер північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +4...+9°С, вдень +10...+15°С, у південних областях місцями +16...+18°С.

Перед вихідними дощі збережуться на сході України, на решті території без істотних опадів. Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря в нічний час коливатиметься в межах +4...+9°С, вдень +12...+17°С, у східній частині +5...+10°С.

У вихідні погоду визначатиме гребінь антициклону з півночі. Істотних опадів не прогнозується. Вітер переважно північно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі становитиме +3…+8°С, удень +11…+16°С, від Лівобережжя вночі 0…+5°С, удень +8…+13°С.

Нагадаємо, раніше ми також розповідали про те, на яку погоду варто чекати українцям на Великдень.

Статьи по теме
У неділю в низці областей України прогнозують короткочасний дощ і грозу
У неділю в низці областей України прогнозують короткочасний дощ і грозу

28 квітня у східних областях, а також Дніпропетровській, Запорізькій і Херсонській та Криму місцями пройде короткочасний дощ, очікують і грозу.
27.04 — 199