Контракти.ua

3321  —  09.04.23
Цибуля, буряк і куркума: як пофарбувати яйця натуральними барвниками
Цибуля, буряк і куркума: як пофарбувати яйця натуральними барвниками

Це прості, економічні і нешкідливі способи фарбування.

Великодні свята — час сімейних традицій, коли будинок наповнюється ароматом смачної випічки, а на столі завжди лежать гарно прикрашені яйця. Але якщо не хочете використовувати барвники з магазину, спробуйте додати трохи креативу до свого свята і поекспериментуйте з натуральними фарбами. Пише ТСН. 

Яйця на Великдень можна пофарбувати і зовсім простими барвниками, які точно є у вас вдома. Але є кілька важливих моментів, які варто врахувати перед початком фарбування:

  • Відварені яйця необхідно добре вимити з содою або протерти оцтом. Так забарвлення буде рівномірним.
  • Важливо, щоб яйця залишалися цілими і під час варіння не луснули. Для цього кладіть їх у холодну воду, а не в киплячу, а самі яйця мають бути кімнатної температури.
  • Щоб яйця після забарвлення натуральними барвниками гарно блищали, їх можна трохи натерти рослинним маслом. Але робити це потрібно після того, як вони повністю висохнуть.

Що таке натуральні барвники

Це звичайні фрукти, овочі і спеції яскравих кольорів, а також листя та лушпиння рослин. Найкраще використовувати: лушпиння цибулі, буряк, червону капусту, шпинат, червоний перець, куркуму, відвар шипшини, зелений чай, каву, ягоди чорниці. Кожен з цих продуктів дасть свій колір яєць.

Як зробити натуральний барвник

Покладіть в воду рослину, якою хочете пофарбувати яйця, доведіть до кипіння і проваріть 30 хвилин. Вода стане яскравого кольору. Додайте 2 ложки столового оцту.

Як фарбувати яйця

Налийте гарячу пофарбовану воду до ємності, наприклад, банки, покладіть до неї яйця, закрийте кришкою. Залиште при кімнатній температурі вистигати, а після відправте до холодильника на ніч.

Вранці дістаньте яйця та перекладіть на паперовий рушник. Дайте їм повністю висохнути.

Як пофарбувати яйця на Великдень: п'ять незвичайних і простих способів

Статьи по теме
Цибуля гниє лише через цю помилку: не робіть так — і головки добре зберігатимуться до самої весни
Цибуля гниє лише через цю помилку: не робіть так — і головки добре зберігатимуться до самої весни

Простий секрет зберігання, щоб головки залишалися міцними й соковитими до наступного сезону.
10.10 — 12718

Яка цибуля найкорисніша: біла, жовта чи фіолетова — хто її повинен їсти щодня, кому вона протипоказана
Яка цибуля найкорисніша: біла, жовта чи фіолетова — хто її повинен їсти щодня, кому вона протипоказана

Цибуля — незамінний компонент української кухні. Її цінують не лише за аромат і смак, а й за потужний вплив на здоров’я. Існує безліч видів цього універсального овоча: жовта, біла, фіолетова, цибуля-порей.
05.10 — 2638

Зелена цибуля на підвіконні: як отримати врожай без городу всього за кілька тижнів
Зелена цибуля на підвіконні: як отримати врожай без городу всього за кілька тижнів

Зелена цибуля на підвіконні: як отримати врожай без городу всього за кілька тижнів
01.09 — 3258