Контракти.ua

5313  —  07.04.23
Стало відомо, коли в Україні буде потепління: синоптики назвали точну дату
Стало відомо, коли в Україні буде потепління: синоптики назвали точну дату

Останнім часом погода в Україні мало нагадує весняну. На вулиці прохолодно та вітряно, місцями йдуть рясні дощі, а десь і снігом замело. Проте синоптики заспокоюють, що потерпіти таку негоду залишилося зовсім трошки.

Коли до України прийде потепління - пише rbc.ua.

Що сталося з погодою останнім часом

Другий місяць весни розпочався для українців холодом та опадами. Далеко не всі очікували побачити снігопади у квітні, а вони таки прийшли. Таке не весняне явище здебільшого спостерігають мешканці заходу.

Чи скоро прийде потепління

Проте за прогнозами синоптиків, зовсім скоро негода в Україні вщухне, а натомість прийде довгоочікуване тепло. Зокрема, народний синоптик Станіслав Щедрін повідомив, що після Великодня погода покращиться.

"Стійкого та літнього потепління аж до 15-16 квітня чекати не варто, а от після Великодня вже нарешті можна сміливо говорити про його прихід", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

На метеорологічній карті також видно, як холодний циклон іде з України та рухається далі на північ і захід.

Таку саму думку поділяє синоптик Ігор Кібальчич. За його словами, після Великодня кількість опадів зменшиться, а сонячних днів - збільшиться.

"Після 15-16 квітня розпочнеться більш стійка тенденція до зростання температури повітря і вже у третій декаді денні показники можуть досягати +20…+25°C, а вночі коливатимуться в межах +7…+12°C", - повідомив експерт.

Що пишуть погодні ресурси

Сайт із погодою Gismeteo повідомляє, що температурні стовпчики підуть догори вже 15-16 квітня. Тоді температура сягатиме 15-17 градусів тепла. Однак опади все ще йтимуть територією України.

За даними Meteoprog, після Великодня погода в Україні справді стане кращою. Причому настільки, що температура триматиметься на рівні 20 градусів тепла, що закономірно для української весни.

Проте синоптики не виключають ймовірність опадів.

Статьи по теме
Стало відомо, скільки коштують квитки на Євробачення 2024 в Мальме та де їх купити
Стало відомо, скільки коштують квитки на Євробачення 2024 в Мальме та де їх купити

Після перемоги дуету Jerry Heil та Alyona Alyona у Нацвідборі, велика кількість українців з нетерпінням рахують дні до найочікуванішої музичної події Європи у шведському місті Мальме.
15.04 — 352

Стало відомо, коли до України повернеться справжнє весняне тепло до +15°
Стало відомо, коли до України повернеться справжнє весняне тепло до +15°

Погода в Україні зміниться вже цього тижня.
12.03 — 607