Декор пасхальної випічки — окремий вид передвеликодніх змагань кондитерів, пекарів і господинь.
Всілякі поливання і посипання не тільки урізноманітнюють смак випічки, але і надають їй святковий вигляд. Глазурі використовують ще теплими, а поверх обсипають шоколадною або кокосовою крихтою, горіхами, цукатами, навіть цукерками. Пише ТСН.
Цукрову пудру збити з яєчними білками, дрібкою борошна і лимонним соком. Глазур повинна стати досить густою і не розтікатися.
Цукор змішати з вершками і варити на слабкому вогні, помішуючи, 30 хвилин, поки не загусне. В кінці покласти вершкове масло і ванільний цукор.
Цукрову пудру розтерти з яєчними білками, потім додати сік лимона і фруктовий сироп.
Розтопити в каструлі вершкове масло, додати какао і готувати, помішуючи, 1 хвилину. Зняти каструлю з вогню і додавати потроху цукрову пудру і молоко. Всипати дрібку кориці і повернути каструлю на вогонь на 1 хвилину.