Шоколадний пиріг на кефірі в духовці – ніжний бісквіт, який завжди виходить. Він може стати самостійним десертом чи основою для торта.
До його складу входять звичайні інгредієнти: кефір, какао, борошно, яйця та сода. Пиріг виходить пористим, повітряним та вологим усередині. Пише ТСН.
У глибокій мисці з'єднайте кефір та соду, накрийте, залиште на п'ять хвилин.
В окрему миску вбийте яйця, додайте цукор, сіль і збийте до збільшення об'єму.
У сухий посуд просійте борошно, додайте какао, розпушувач. Змішайте ложкою до однорідного кольору.
З'єднайте всі інгредієнти, додайте олію та розтоплене вершкове масло. Ретельно перемішайте, але недовго.
Форму застеліть пергаментом. Викладіть тісто у форму, розрівняйте поверхню лопаткою. Поставте форму в розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин. Перевіряйте готовність шпажкою, вона повинна виходити сухою. Готовий пиріг дістаньте з духовки, дайте охолонути до десяти хвилин і викладіть на решітку до остигання.