Контракти.ua

1023  —  29.03.23
Дійде до мінусів? Синоптики ошелешили новим прогнозом на Великдень
Дійде до мінусів? Синоптики ошелешили новим прогнозом на Великдень

Погода на Великдень, який ми святкуватимемо 16 квітня, може принести неприємний сюрприз українцям через ймовірне похолодання і навіть нічні заморозки.

Дивіться актуальний прогноз погоди, пише rbc.ua.

Великдень буде холодним?

Ресурс Gismeteo в прогнозі на місяць (за даними для Києва) вказує, що з 13 по 16 квітня ймовірне похолодання вдень до +4+8, а вночі можливі заморозки. Втім після свят стане стабільно тепло до кінця квітня, +13+19 градусів.

Зазначимо, що найближче похолодання слід очікувати 28-31 березня: ймовірний мокрий сніг і нічні заморозки.

Прогноз на квітень

Народний синоптик Станіслав Щедрін у Facebook прогнозує, що квітень розпочнеться з похолодання. Ймовірний сніг, зокрема в Карпатах.

На Великдень синоптик конкретного прогнозу не дає, але зазначає, що з другої декади квітня по всій країні почнеться тенденція до майже літньої погоди.

"Температура все частіше буде на рівні +15+20 градусів. Періодично будуть зливи, подекуди з грозами. Також до кінця квітня буде вітряно", - зазначив синоптик.

Віра Балабух, завідувачка відділом прикладної метеорології та кліматології УкрГМІ ДСНС України та НАН України, прогнозує, що весна в цілому буде теплою. Це пов'язано зі зміною клімату, зумовленою людською діяльністю, а також з таким процесом, як Ла-Нінья, що впливає на погоду багатьох регіонів, і України також.

В Укргідротметцентрі прогнозують, що в цілому квітень буде тепліший за норму на 1,5-2 градуси.