Контракти.ua

1078  —  19.03.23
Весняне тепло, але із сюрпризами: чим здивує погода в Україні на початку квітня
Весняне тепло, але із сюрпризами: чим здивує погода в Україні на початку квітня

Деякі міста заллє дощами на початку місяця

Цього року погода у квітні обіцяє бути похмурою та часом "мокрою", хоча на опади другий місяць весни не буде багатий. Водночас наприкінці квітня в Україну настане серйозне похолодання. Синоптики розповіли, яка погода чекає на українців на початку квітня. Пише telegraf.com.ua.

За даними сайту Gismeteo, переважно місто України в перший тиждень квітня буде тепло. Температура повітря може досягати +16...+18 градусів у денний час, а вночі стовпчики термометрів будуть падати до +7...+10 градусів.

Водночас у деякі міста початок квітня принесе дощов

У Києві перший тиждень місяця буде сонячним, але з перервою на один дощовий день. Температура повітря становитиме від +15 до +18 градусів.

У Чернігові в перший тиждень квітня варто чекати на кілька дощових днів, а потім погода змінюватиметься на похмуру. При цьому температура повітря підійматиметься до +16 і +18 градусів.

У Дніпрі на початку другого місяця весни буде ще тепліше – до +19 градусів. Але в перший день квітня очікуються опади у вигляді дощу.

У Запоріжжі перший день квітня також буде дощовим. Однак потім протягом усього тижня городян радуватиме сонячна погода. Стовпчики термометрів підійматимуться від +16 до +19 градусів.

У Херсоні ситуація буде схожою. Квітень розпочнеться з дощової погоди, але потім весь тиждень буде теплим та сонячним. Синоптики прогнозують до +19 градусів.

В Одесі погода порадує городян у перший день квітня. Опадів у перший тиждень місяця не очікується, а температура підійматиметься від +16 до +19 градусів.

У Львові у цей період буде трохи холодніше, ніж у зазначених містах. При цьому перший тиждень квітня практично весь буде дощовим. Температура повітря максимально підійматиметься до +16 градусів.

Схожа ситуація спостерігатиметься в Ужгороді. Перший тиждень квітня буде з дощами, які в деякі дні змінюватимуться сонячною погодою. А температура повітря триматиметься на рівні +13...+16 градусів.

У Харкові, за винятком першого дня квітня, погода обіцяє бути сонячною та досить теплою. Синоптики передають, що стовпчики термометрів підійматимуться до +17..+19 градусів.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, якою буде погода в Україні у березні, квітні та травні. Синоптики зазначають, що кожного місяця весни цього року піднесе несподівані погодні "подарунки".

Статьи по теме
Якими будуть майбутні зими через зміни клімату
Якими будуть майбутні зими через зміни клімату

Наслідки глобального потепління вже відчутні і в Україні.
24.04 — 356

Синоптики попереджають про сильні заморозки: де чекати зниження температури
Синоптики попереджають про сильні заморозки: де чекати зниження температури

23 квітня, на українців чекає хмарна погода, а подекуди навіть підморозить.
23.04 — 248

Грозові дощі, заморозки та похолодання: 22 квітня погода в Україні остаточно зіпсується
Грозові дощі, заморозки та похолодання: 22 квітня погода в Україні остаточно зіпсується

Синоптики попередили про погіршення погодних умов.
22.04 — 194