Контракти.ua

1203  —  12.03.23
Чим здивує українців погода влітку
Чим здивує українців погода влітку

Температура повітря в Україні продовжує зростати

Погода в Україні взимку та навесні 2023 року відрізняється аномально високими, як для цього періоду, температурними показниками. І судячи з прогнозів синоптиків, така картина чекатиме на нас і влітку. Пише telegraf.com.ua. 

Про це розповів директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда.

Він зазначив, що найбільше клімат України змінився саме влітку та взимку. Температура повітря в липні та серпні, а також січні та лютому зросла найбільше. Минулого літа було багато спекотних днів, а температура повітря піднімалася іноді до +40 градусів.

І літо 2023 року, найімовірніше, продовжить цю тенденцію. Тому людям, які не переносять спеку, потрібно буде бути готовим до цього.

"Дуже велика ймовірність, що наступного літа в Україні буде спекотніше", — заявив Кульбіда.

До речі, серед регіонів, які зазнали найбільших змін у погоді, є Захід та Північ. Водночас, на Півдні та Сході клімат України змінився не так сильно.

При цьому, каже синоптик, за останні 40 років температура повітря січня та лютого зросла в Україні на 2 – 2,5 градуси. Це дуже багато. Тенденція з потепління йде лише до зростання.

Статьи по теме
У неділю в низці областей України прогнозують короткочасний дощ і грозу
У неділю в низці областей України прогнозують короткочасний дощ і грозу

28 квітня у східних областях, а також Дніпропетровській, Запорізькій і Херсонській та Криму місцями пройде короткочасний дощ, очікують і грозу.
27.04 — 199