Контракти.ua

4775  —  05.03.23
Золото, срібло, монети, сережки: металошукач натрапив на 800-річний скарб
Золото, срібло, монети, сережки: металошукач натрапив на 800-річний скарб

Артефакти знайшли на півночі Німеччини.

У Німеччині шукач скарбів за допомогою металошукача натрапив на знахідку: 800-річний скарб золотих прикрас та монет. Серед артефактів були особливі речі — візантійські сережки та монета в ісламському стилі. Пише ТСН. 

Про це повідомляє Live Science.

Про знахідку повідомили Державний археологічний департамент Шлезвіг-Гольштейну (ALSH). Після археологічного дослідження та розкопок виявили різні артефакти, зокрема срібні та золоті вироби.

"Скарб складався з двох дуже якісних золотих сережок з напівдорогоцінним камінням, позолоченої брошки-псевдомонети, двох позолочених перстнів з камінням, фрагмента перстня, невеликого колись позолоченого перфорованого диска, брошки-кільця і близько 30 срібних монет, деякі з них сильно фрагментовані", — повідомив Ульф Ікеродт, директор ALSH.

Найцікавішими предметами у скарбі є дві сережки.

"Вони, ймовірно, датуються часом близько 1100 року і відповідають традиціям візантійських ювелірів", — сказав Ікеродт.

Скарб також містив імітацію ісламської монети — золотого динара Альмохада, яку перетворили на брошку. Халіфат Альмохадів був мусульманською династією, яка правила півднем Іспанії та північчю Африки між 12 і 13 століттями. 30 срібних монет, викарбуваних за часів данського короля Вальдемара II, вказують на те, що скарб закопали десь після 1234 року.

Нагадаємо, у Великій Британії за допомогою металошукача знайшли виріб у формі серця прикрашений червоно-білими квітковими візерунками, що зображують союз короля Генріха VIII та його першої дружини Катерини Арагонської.

Статьи по теме
Цифрове сканування розкрило інтимні таємниці мумії
Цифрове сканування розкрило інтимні таємниці мумії "золотого хлопчика"

Муміфікованого підлітка 2300 років тому поховали із десятками золотих захисних амулетів.
28.01.23 — 6896

На Хмельниччині знайшли унікальну підземну галерею та артефакти часів Золотої Орди
На Хмельниччині знайшли унікальну підземну галерею та артефакти часів Золотої Орди

У Кам’янці-Подільському на Хмельниччині археологи під час досліджень скверу біля Вірменського бастіону виявили раніше не відому підземну галерею, а також артефакти трипільської культури та часів Золотої Орди.
14.11.21 — 22458