Королева дуже любила післяобідній чай. До 5-годинного чаю їй подавали її улюблені булочки скони з джемом і вершками.
Традиційні англійські булочки до чаю називаються сконами. Їх зазвичай розламують або розрізають навпіл і їдять з олією, вершками і джемом. Королівський шефкухар Даррен Макгрейді, який багато років працював на кухні Єлизавети II, поділився рецептом її улюбленої випічки. Пише ТСН.
борошно – 450 грамів
вершкове масло – 1 пачка (113 грамів)
цукровий пісок – половина чашки плюс 1 столова ложка
розпушувач – 4 чайна ложка
яйце – 1 штука
молоко – близько склянки (¾ — 1¼)
ізюм — 1 склянка (в разі приготування фруктових булочок)
1 яєчний жовток для змащування
Нагрійте духовку до 180 градусів. У велику миску додайте борошно, розпушувач і цукор.
Додайте і втирайте масло, поки воно не стане нагадувати дрібні хлібні крихти. Зробіть поглиблення в центрі та додайте збите яйце і близько ¾ склянки молока. Металевою ложкою злегка перемішайте суміш, намагаючись не дуже довго це робити, інакше тісто стане тугим. Якщо суміш сухувата, поступово додавайте молоко, що залишилося.
Злегка посипте стіл борошном і розкотіть тісто завтовшки близько 2,5 см. Потім наріжте, використовуючи круглу форму для печива. Помістіть на лист на відстані близько 2,5 см одну від одної та змастіть верхівки збитим жовтком.
Випікайте близько 15-20 хвилин.