Напередодні Масниці ТСН.ua підібрав добірку з 20 найкращих начинок для налисників, які просто тануть в роті.
Щоб приготувати таку начинку, потрібно взяти 4 яйця, 50 г зеленої цибулі, 5-10 г кропу та сіль. Яйця відварюються, потім натираються на тертушку. Додається нарізана зелена цибуля, кріп та сіль. Все ретельно перемішується.
Вам знадобляться: 1 яєчний жовток, 500 г домашнього сиру, 2 столові ложки цукру, 50 г родзинок. Родзинки замочуються в окропі. До сиру додається жовток і цукор. Все ретельно перетирається. В масу додаються родзинки і готово.
Потрібно взяти: 1 куряча грудка, 2 варених яйця, 10 г свіжого кропу, перець та сіль. Грудка відварюється та перекручується на м'ясорубці. Додається порізаний кріп та натерті варені яйця. Не забудьте про сіль і перець. Все перемішати і начинити млинці.
Візьміть 500 г грибів, 2 ріпчасті цибулини, сіль та перець. Гриби обсмажуються з цибулею. Солять та перчаться. Така начинка смакуватиме разом із соусом зі сметани.
Цікавий варіант начинки для налисників. Потрібно взяти 200 г лікарської ковбаси, 50 г сметани, 0,5 ложки гірчиці, 100 г твердого сиру. Ковбасу слід пропустити через м'ясорубку, сир натерти на крупній тертушці, додати гірчицю і сметану, ретельно перемішати.
Вам знадобляться: 500 г печінки (яловича або свиняча), 1 морквина, 2 цибулини, 3 яйця, сіль і перець. Печінку спочатку обсмажують з морквою та цибулею. Потім до неї натирають варені яйця, солять та перчать за смаком.
Дуже популярна начинка, яку часто готують не лише на Масницю. Потрібно взяти 500 г свіжого м'ясного фаршу, 1 цибулину, перець і сіль. Фарш обсмажують з цибулею, потім солять та перчать.
Потрібно взяти 300 г шинки, 2-3 варені яйця, 150 г твердого сиру, сіль. Шинка нарізається соломкою, сир та яйця натираються на крупній тертушці. Не забудьте посолити і смачна начинка для налисників готова.
Візьміть 300 г домашнього сиру, 100 г кураги, 1 столову ложку цукру. Курагу дрібно нарізають, а потім додають до перетертого сиру. Цукрують та добре перемішують суміш.
Вам знадобляться: 500 г відвареної яловичини, 20 г вершкового масла, 1 цибулина та сіль. Яловичину потрібно відварювати не менше 1,5 годин до готовності, а потім перекрутити у м'ясорубці. Цибулину нарізати мілкими кубиками і обсмажити на вершковому маслі. Додати до фаршу і перемішати. Посолити.
Для цих налисників потрібно взяти лише рідке згущене молоко або варене згущене молоко. Замість начинки можна просто полити солодким продуктом млинці зверху.
Вам потрібно буде взяти 1 плавлений сирок та філе слабосолоної червоної риби. Рибу дрібно наріжте і змішайте з плавленим сирком. За бажанням також можна порізати свіжу зелень.
Якщо ви не хочете витрачати свій час на приготування начинки, можна красиво притрусити солодкі млинці зверху цукровою пудрою. А якщо вирізати з аркуша паперу трафарет у вигляді листочка, сердечка, то можна створити цікавий декор.
Візьміть 4 столові ложки цукру, 0,5 г ванілі та 0,5 літрів води. Все це викладіть на сковорідку і готуйте на вогні, поки цукор не розстане. Варити до світло-коричневого кольору. Можна полити млинці зверху.
Вам знадобляться: 2 кисло-солодких яблука, 1 столова ложка волоських горіхів (подрібнених), 1-2 столові ложки цукру і дрібка кориці. Яблука натираються на тертушці, змішуються з горіхами, цукром і корицею.
Потрібно взяти 250 г твердого сиру, 1 морквину, часник (за смаком), майонез або сметану. Морква натирається на дрібній тертушці, а сир — на крупній. Роздавлюються зубчики часнику. Все це змішується з майонезом (сметаною).
Візьміть 200 г чорносливу, 1 столову ложку цукру, дрібку кориці та 50 г вершків. Чорносливи спочатку заливаються окропом на 10 хвилин, потім подрібнити та додати цукор, корицю і вершки. Все перемішати.
Взяти 3 банана та 50 г вершків. Ретельно подрібнити і збити блендером ці два інгредієнта до однорідної маси. Начинка готова. Вона дуже смачна і корисна.
Можна брати свіжі, заморожені або консервовані ягоди. Близько 1 склянки вишень, 2 столові ложки цукру, 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю без гірки. Вишні трошки приварюються з цукром. Зливається сік, що утворився, до нього додається крохмаль. Ягоди потрібно трішки остудити, тоді вмішати до них крохмаль із соком.
Вам знадобляться 300 г капусти, 2 варених яйця, 1 цибулина, 1 морквина, 4 столові ложки олії. Капуста дрібно нарізається, морква натирається на тертушці, цибулина ріжеться дрібними кубиками. Це все тушкується на олії. Спочатку 10 хвилин лише капуста, а потім додається морква і цибуля і ще 15 хвилин на сковороді. В капусту додаються нарізані варені яйця.