Контракти.ua

2551  —  15.02.23
Синоптикиня розповіла, на яку погоду чекати в Україні на Стрітення: прогноз по областях
Синоптикиня розповіла, на яку погоду чекати в Україні на Стрітення: прогноз по областях

В Україні на сході та південному сході погода в середу, 15 лютого, на свято Стрітення буде неприємною, із сильним вітром, снігом або мокрим снігом. На решті території країни істотних опадів не передбачається, а вітер буде помірним.

Такий прогноз зробила синоптикиня Наталія Діденко у Facebook. Температура, за її даними, коливатиметься в межах +1...+5, у східній частині може бути 0...-3 градуси морозу. Пише obozrevatel.com.

У східних областях, на південному сході, Сумщині, Полтавщині, Дніпропетровщині – налипання мокрого снігу, штормові пориви вітру.

"На решті території України суттєві опади – навряд, у західній частині навіть буде сонечко, вітер північних напрямків – помірний", – написала експертка.

У Києві 15 лютого – хмарно з проясненнями, без істотних опадів, місцями можливий невеликий сніг. Повітря у столиці в цей день прогріється до +1…+3 градусів.

Синоптикиня додала, що народні прикмети кажуть: якщо на Стрітення будуть відлиги, то надалі цілком можливі морози.

Зазначимо, що Український гідрометеорологічний центр повідомляє: найхолодніше в середу буде на сході (вночі на Луганщині може бути до -4 морозу). А найвища температура прогнозується на заході країни. Вдень там термометри покажуть навіть до +6 градусів тепла.

Статьи по теме
У неділю в низці областей України прогнозують короткочасний дощ і грозу
У неділю в низці областей України прогнозують короткочасний дощ і грозу

28 квітня у східних областях, а також Дніпропетровській, Запорізькій і Херсонській та Криму місцями пройде короткочасний дощ, очікують і грозу.
27.04 — 199