Контракти.ua

839  —  04.02.23
Перші лютневі вихідні в Україні будуть морозні та зі снігом
Перші лютневі вихідні в Україні будуть морозні та зі снігом

Після аномально теплого січня перший лютневий вікенд в Україні може здатися по-справжньому зимовим: погода на вихідних буде хмарною, з мокрим снігом, слабкими та помірними морозами.

Про це Укрінформу повідомили в Sinoptik.ua.

Так, за даними синоптиків, у суботу 4 лютого, майже на всій території України встановиться сльотава погода, час від часу падатиме невеликий сніг. Через високу вологість повітря надворі здаватиметься холодніше, ніж насправді.

У західних та східних регіонах, а також у Миколаївській області вдень очікуються слабкі морози до -3...-4 °С. У Київській, Чернігівській та Житомирській областях термометри покажуть -3...-5 °С, у центральних, а також Одеській та Херсонській областях – до -5...-7 °С. Ніч також буде помірно морозною.

У неділю, 5 лютого, на сході, півдні та південному сході країни, а також у північних та центральних регіонах і на Закарпатті синоптики прогнозують слабкі морози -2...-3 °С. У західних та північно-західних областях буде холодніше, до -4…-6 °С.

Мешканцям Луганської, Донецької, Херсонської та Дніпропетровської областей знадобляться парасольки – протягом дня тут падатиме сніг із дощем. На решті території України день буде хмарним із проясненнями, можливий невеликий сніг.

Помірно морозна погода на початку тижня запанує по всій країні: у понеділок, 6 лютого, у центральних, південних та південно-східних областях термометри покажуть -2...-4 °С, у західних, північних та центральних регіонах – до -3...-5 °С. Найхолодніше буде на Закарпатті – до -7...-9 °С. Сонце навряд чи вийде з-за хмар, імовірний невеликий сніг і сніг з дощем.

Статьи по теме
Тепла погода заходить в Україну. Синоптик дала прогноз на 27 березня
Тепла погода заходить в Україну. Синоптик дала прогноз на 27 березня

Тепла погода починає нарешті заходити в Україну. Вже 27 березня, буде до +15 градусів. А протягом тижня прогріється аж до +20.
вчера, 07:41 — 190

В Україну йде потепління: завтра вдень до +15°
В Україну йде потепління: завтра вдень до +15°

В Україні в середу, 27 березня, опади не прогнозуються, у західних областях очікується сильний вітер, вночі від 3° тепла до 2° морозу, вдень 10-15° тепла.
26.03 — 177

Яка буде погода в останній тиждень березня: чи вдарять ще сильні морози навесні
Яка буде погода в останній тиждень березня: чи вдарять ще сильні морози навесні

Наступного тижня очікується зміна синоптичної ситуації. Україну знову накриють опади. Окрім того, можливе похолодання.  
24.03 — 190