Контракти.ua

820  —  03.02.23
Як "зацукрити" сало: для чого додавати до продукту під час засолювання цукор
Як

Рецепт засолювання сала з цукром.

Щоб сало вийшло смачним та, що важливо, м'яким, розповідаємо, як його засолити з цукром. Саме цукор  зробить сало ніжним. Не хвилюйтеся, десерт із сала не вийде. Пише ТСН. 

Інгредієнти для засолювання сала:

  • Сало – 1 кг
  • Цукор – 150 г
  • Сіль – 0,5 кг
  • Часник – 5-6 зубків
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Солодка паприка – ч. л
  • Хмелі-сунелі – ч. л
  • Чорний мелений перець – ч. л

Приготування сала

  • Сало нарізаємо на невеликі порції. Насамперед кожну частину обвалюємо в цукрі, після чого накриваємо пергаментом. Таким чином сало "зацукрюється" добу.
  • Поки сало лежить у цукрі, готуємо суміш із солі, перцю, паприки, хмелі-сунелі, подрібненого часнику та лаврового листа.
  • Перед солінням сало від цукру промиваємо та обсушуємо.
  • Помите сало натираємо приготовленою сумішшю та відправляємо до холодильника на 7 днів. За тиждень сало можна їсти.