820 — 03.02.23
Як "зацукрити" сало: для чого додавати до продукту під час засолювання цукор
Рецепт засолювання сала з цукром.
Щоб сало вийшло смачним та, що важливо, м'яким, розповідаємо, як його засолити з цукром. Саме цукор зробить сало ніжним. Не хвилюйтеся, десерт із сала не вийде. Пише ТСН.
Інгредієнти для засолювання сала:
- Сало – 1 кг
- Цукор – 150 г
- Сіль – 0,5 кг
- Часник – 5-6 зубків
- Лавровий лист – 3 шт.
- Солодка паприка – ч. л
- Хмелі-сунелі – ч. л
- Чорний мелений перець – ч. л
Приготування сала
- Сало нарізаємо на невеликі порції. Насамперед кожну частину обвалюємо в цукрі, після чого накриваємо пергаментом. Таким чином сало "зацукрюється" добу.
- Поки сало лежить у цукрі, готуємо суміш із солі, перцю, паприки, хмелі-сунелі, подрібненого часнику та лаврового листа.
- Перед солінням сало від цукру промиваємо та обсушуємо.
- Помите сало натираємо приготовленою сумішшю та відправляємо до холодильника на 7 днів. За тиждень сало можна їсти.