Контракти.ua

597  —  02.02.23
Ожеледиця на дорогах: синоптики попередили про небезпеку на вихідних
Ожеледиця на дорогах: синоптики попередили про небезпеку на вихідних

В таку погоду зростає кількість автомобільних аварій та травм.

За попередніми прогнозами синоптиків цього тижня в Україні погода помітно погіршиться. Крім опадів, на українців чекає зниження температури і, як наслідок, ожеледиця. Пише zn.ua.

Синоптик Наталя Діденко попередила, що теплий січень, зовсім не означає, відсутність морозів у лютому і вже 4 лютого температура повітря помітно знизиться.

«Також очікуються усілякі супутні явища типу сильного вітру, ожеледиці, ускладнення ситуації на дорогах та тротуарах. Тому поки ще хоча б вдень тепліше, подумайте, що зробити, щоб додатково утеплити себе та повідомити про зміни погоди друзям, сусідам та родичам, які зазвичай не цікавляться прогнозом»,– закликала вона.

Її слова підтверджують прогнози Укргідрометцентра. Згідно з ними, 4 лютого, майже на всій території України денна температура опуститься нижче нуля.  Це не торкнеться лише Півдня та південного сходу України. Вдень в середньому очікується від 0 до -2, а вночі буде холодніше– від -2 до -5. Тож ожеледиці не уникнути.

В останні день тижня, 5 лютого, морози посиляться до -7 у нічний час, та до -4 вдень. У неділю температура опуститься на всій території України, нічні морози до -5 очікуються навіть у Криму. Також, на усій території країни прогнозують снігопади, на півдні – сніг з дощем.

Статьи по теме
В Україні завтра дощі та сильний вітер, вдень до +16°
В Україні завтра дощі та сильний вітер, вдень до +16°

В Україні в п'ятницю, 29 березня, пройдуть дощі, пориви вітру до 20 м/с, температура вночі 4-9° тепла, вдень 11-16°, на півдні країни до 20°.
вчера, 20:00 — 127

Якою погода буде у квітні: прогноз
Якою погода буде у квітні: прогноз "Укргідрометцентру"

Місячна кількість опадів очікується на рівні 30-52 мм.
27.03 — 181

Сьогодні в Україні до +13°, подекуди дощі
Сьогодні в Україні до +13°, подекуди дощі

В Україні у вівторок, 26 березня, опади очікуються в окремих областях, температура вдень 8-13° тепла.
26.03 — 132