Червоний борщ – це традиційна та найбільш улюблена українська страва, яку готують з м`ясом, овочами, засмажкою, рідше – додають квасолю чи гриби.
У процесі приготування господині намагаються додати у страву якомога більше спецій, прянощів чи зелені, щоб зробити смак яскравим. Але не завжди це доречно. Редакція FoodOboz зібрала інформацію і розповість, які інгредієнти краще не додавати у борщ, щоб не зіпсувати смак.
Гвоздика та кориця
Ці та інші подібні прянощі роблять смак борщу занадто кислим, інколи навіть гострим.
Приправи азіатської кухні
Особливо це стосується корейської приправи та хмелі-сунелі, які псують аромат і також роблять страву гіркою.
Свіжий чи сухий імбир
У будь-якому своєму вигляді він має специфічний насичений присмак, що обов'язково передасть і борщу. Якщо вже і використовувати, то краще подавати окремо на тарілці.
Зелень
Із зеленню також варто бути обережним, адже для кожного м'ясного бульйону слід обрати особливий вид. Для борщу зі свининою або куркою більше підійде кріп, а петрушка ідеально підкреслить смак борщу з яловичиною.
Якщо ви хочете зробити смак борщу неперевершеним, то скористайтеся лайфхаком, який давно не є секретом, а саме – додайте у страву оцет. Він дуже вдало підкреслює смак та робить колір насичено червоним. Для того, щоб скористатись таким способом, потрібно збризнути оцтом буряк перед пасеруванням. Головне – не перестаратись.