Контракти.ua

23005  —  27.01.23
Борщ: які інгредієнти не можна додавати у страву, щоб не зіпсувати смак
Борщ: які інгредієнти не можна додавати у страву, щоб не зіпсувати смак

Червоний борщ – це традиційна та найбільш улюблена українська страва, яку готують з м`ясом, овочами, засмажкою, рідше – додають квасолю чи гриби.

У процесі приготування господині намагаються додати у страву якомога більше спецій, прянощів чи зелені, щоб зробити смак яскравим. Але не завжди це доречно. Редакція FoodOboz зібрала інформацію і розповість, які інгредієнти краще не додавати у борщ, щоб не зіпсувати смак.

Гвоздика та кориця

Ці та інші подібні прянощі роблять смак борщу занадто кислим, інколи навіть гострим.

Приправи азіатської кухні

Особливо це стосується корейської приправи та хмелі-сунелі, які псують аромат і також роблять страву гіркою.

Свіжий чи сухий імбир

У будь-якому своєму вигляді він має специфічний насичений присмак, що обов'язково передасть і борщу. Якщо вже і використовувати, то краще подавати окремо на тарілці.

Зелень

Із зеленню також варто бути обережним, адже для кожного м'ясного бульйону слід обрати особливий вид. Для борщу зі свининою або куркою більше підійде кріп, а петрушка ідеально підкреслить смак борщу з яловичиною.

Якщо ви хочете зробити смак борщу неперевершеним, то скористайтеся лайфхаком, який давно не є секретом, а саме – додайте у страву оцет. Він дуже вдало підкреслює смак та робить колір насичено червоним. Для того, щоб скористатись таким способом, потрібно збризнути оцтом буряк перед пасеруванням. Головне – не перестаратись.

Статьи по теме
Що спочатку класти в борщ — капусту чи картоплю: професійні кухарі дали остаточну відповідь
Що спочатку класти в борщ — капусту чи картоплю: професійні кухарі дали остаточну відповідь

У якій послідовності правильно закладати овочі в борщ, щоб він був ароматним, насиченим і не втрачав свого класичного смаку та яскравого кольору: поради шеф-кухарів.
02.12 — 10923

Чорнослив у борщі — забутий секрет української кухні, який змінює смак страви
Чорнослив у борщі — забутий секрет української кухні, який змінює смак страви

Борщ — страва з тисячами варіацій, і кожна господиня впевнена, що саме її рецепт найправильніший. Але є один інгредієнт, який об’єднує давні українські традиції та сучасні кулінарні хитрощі.
03.11 — 944

Взимку не натішуся цією заправкою - смачно і зручно: справжній борщ у банці
Взимку не натішуся цією заправкою - смачно і зручно: справжній борщ у банці

Взимку не натішуся цією заправкою - смачно і зручно: справжній борщ у банці.
31.08 — 356