Контракти.ua

22893  —  27.01.23
Борщ: які інгредієнти не можна додавати у страву, щоб не зіпсувати смак
Борщ: які інгредієнти не можна додавати у страву, щоб не зіпсувати смак

Червоний борщ – це традиційна та найбільш улюблена українська страва, яку готують з м`ясом, овочами, засмажкою, рідше – додають квасолю чи гриби.

У процесі приготування господині намагаються додати у страву якомога більше спецій, прянощів чи зелені, щоб зробити смак яскравим. Але не завжди це доречно. Редакція FoodOboz зібрала інформацію і розповість, які інгредієнти краще не додавати у борщ, щоб не зіпсувати смак.

Гвоздика та кориця

Ці та інші подібні прянощі роблять смак борщу занадто кислим, інколи навіть гострим.

Приправи азіатської кухні

Особливо це стосується корейської приправи та хмелі-сунелі, які псують аромат і також роблять страву гіркою.

Свіжий чи сухий імбир

У будь-якому своєму вигляді він має специфічний насичений присмак, що обов'язково передасть і борщу. Якщо вже і використовувати, то краще подавати окремо на тарілці.

Зелень

Із зеленню також варто бути обережним, адже для кожного м'ясного бульйону слід обрати особливий вид. Для борщу зі свининою або куркою більше підійде кріп, а петрушка ідеально підкреслить смак борщу з яловичиною.

Якщо ви хочете зробити смак борщу неперевершеним, то скористайтеся лайфхаком, який давно не є секретом, а саме – додайте у страву оцет. Він дуже вдало підкреслює смак та робить колір насичено червоним. Для того, щоб скористатись таким способом, потрібно збризнути оцтом буряк перед пасеруванням. Головне – не перестаратись.

Статьи по теме
Рецепт зеленого борщу зі щавлем
Рецепт зеленого борщу зі щавлем

Зелений борщ – одна з найкорисніших і найсмачніших перших страв української кухні. Навесні, коли так хочеться свіжої зелені, борщ зі щавлем буде особливо доречним.
28.04 — 370

Без м'яса та сметани: рецепт пісного борщу з квашеною капустою
Без м'яса та сметани: рецепт пісного борщу з квашеною капустою

Якщо ви дотримуєтеся Великого посту, то рецепт цієї страви від кухаря Павла Д'ячека буде чудовим варіантом до вашого столу.
31.03 — 268

Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним
Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним

Каструлю ситної та відомої страви - борщу - часом буває складно з'їсти одразу. А іноді ми спеціально залишаємо цю, визнану ЮНЕСКО, нематеріальну культурну спадщину "на потім" - однак термін зберігання борщу, навіть в холодильнику, досить обмежений.
29.03 — 407