Як зробити каламутний бульйон прозорим.
Бульйон — це відвар, приготовлений з м'яса, риби, інших інгредієнтів. Дуже часто він виходить мутним через те, що господині не знають секретів його приготування. Пише ТСН.
Для того, щоб бульйон вийшов смачним, потрібно дотримуватись певної технології.
Секрети приготування смачного та прозорого бульйону
Найсмачніший бульйон виходить не з м'яса, а з м'яса разом з кістками. Саме завдяки останнім, точніше желатину, який міститься в кістках, відвар набуває студености. Має значення і яке м'ясо використовується — смачнішим бульйон буде зі свіжого, а не з розмороженого м'яса.
Після того як вода закипить, важливо зняти піну та зменшити вогонь до мінімуму, періодично знімаючи жир і піну. Бурління води точно зробить бульйон каламутним.
Щоб бульйон був прозорим, гарного кольору, використовують цибулину та різноманітні коренеплоди, як от морква, пастернак, селера. Для ароматизації використовують петрушку, стебла селери, лавровий лист тощо.
Що додати до бульйону, щоб він був прозорим
Щоб виправити каламутний бульйон, є кілька хитрощів: