Контракти.ua

981  —  10.01.23
Морози відступають: синоптик дав прогноз погоди на тиждень
Морози відступають: синоптик дав прогноз погоди на тиждень

З 9 по 15 січня в Україні поступово потеплішає.

Після аномального тепла на новорічні свята, в Україну завітали справжні морози, але цього тижня температура знову підніметься. Пише zn.ua.

За прогнозами кандидата географічних наук, синоптика Ігоря Кібальчича, наступного тижня в Україні збережеться переважання антициклональної діяльності, а розподіл температури повітря між східними та західними областями виявиться вкрай неоднорідним.

Морозна та суха погода очікується у північних та східних областях. В інших регіонах вплив холодного антициклону ослабне, подекуди пройдуть невеликі опади, а також посилиться вітер переважно південно-східного напрямку.

У другій половині тижня відбудеться відчутне потепління, яке торкнеться також і північно-східних регіонів.

Вівторок, 10 січня

Очікуються опади у вигляді снігу та дощу у західній частині, вдень також в Одеській та Київській областях. Місцями налипання мокрого снігу, хуртовина, на дорогах ожеледиця. На решті території України без опадів. Вітер південно-східний, 7 - 12 м/с, місцями пориви, 15 - 20 м/с.

Температура повітря на Лівобережжі України вночі -15...-10 °С, вдень -11...-6 °С. На Правобережній частині країни вночі -4...+1 °С, вдень -3...+2 °С.

Середа, 11 січня

Вночі очікується сніг у північних та частково західних областях, вдень в Україні без опадів. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер південно-східний, 7 – 12 м/с, у південних та східних областях місцями пориви, 15 – 20 м/с.

Температура повітря на Лівобережжі вночі -16...-11°С, вдень -11...-6 °С; на Правобережжі вночі -8...-3 °С, вдень -5...0 °С. У західній частині вночі -2...+3 °С, вдень 0...+5 °С.

Четвер, 12 січня

В Україні без істотних опадів, лише у західній частині місцями пройде невеликий дощ із мокрим снігом. Вітер південно-східний, 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі у північних, центральних та східних областях -13...-8 °С, вдень -6...-1 °С. У західних та південних регіонах країни вночі -3…+2 °С, вдень +1…+6 °С.

П'ятниця, 13 січня

Опадів в Україні не передбачається. Вітер південно-східний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі у північних, центральних та східних областях -11...-6 °С, вдень -5...0 °С. На решті території вночі -6...-1 °С, вдень -2...+3 °С. У південних областях та на крайньому заході вдень +1…+6 °С.

Вихідні, 14 – 15 січня

В Україні продовжиться поступове підвищення температури повітря вночі до -7...-2 °С, вдень до -4...+1°С. У західних та південних областях протягом доби 0…+5 °С. Пройдуть невеликі опади у вигляді мряки, мокрого снігу та дощу. На дорогах місцями утримається ожеледиця. Вітер південний, 5 - 10 м/с.

Статьи по теме
Погода на вихідні 11-12 травня: нарешті комфортне тепло
Погода на вихідні 11-12 травня: нарешті комфортне тепло

У деяких регіонах пройдуть короткочасні дощі.
вчера, 09:16 — 181

Місцями невеликі дощі: погода на завтра
Місцями невеликі дощі: погода на завтра

У суботу, 11 травня, в Україні опади будуть місцями. Із важливого - заморозків не очікується.
10.05 — 141

Де будуть заморозки і чи чекати швидкого повернення тепла в Україну: синоптикиня дала прогноз
Де будуть заморозки і чи чекати швидкого повернення тепла в Україну: синоптикиня дала прогноз

Протягом найближчого часу в Україні не очікується значної спеки або особливого тепла. Денна температура залишатиметься помірною, комфортною, у межах +13 до +19 градусів.
10.05 — 141