Контракти.ua

1235  —  02.01.23
Аномальна погода в Україні: синоптики дали прогноз на січень
Аномальна погода в Україні: синоптики дали прогноз на січень

Синоптики прогнозують, що погода в Україні у першій половині січня буде аномально теплою, як на початку квітня. Температура повітря коливатиметься від +7 до +16 градусів тепла вдень.

Про це повідомив синоптик Станіслав Щедрін на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, із Сахари та Атлантичного океану прийдуть теплі повітряні маси на більшу частину Європи. Тому по всій Україні орієнтовно до 14-17 січня переважатиме досить тепла погода, як для січня. Вночі температура рідко буде опускатися нижче нуля, а триматиметься на рівні 0+5 градусів. Вдень прогнозується до +7...+10 градусів, а на півдні - до +16 градусів.

Водночас сухою погода точно не буде. Дощів очікується багато, а у нічній час іноді буде він йти з мокрим снігом.

Снігопади прийдуть з другої половини січня.

Водночас Укргідрометцентр передає, що абсолютний максимум температури, який фіксували у січні різних років, становить 10-18 градусів тепла, на тимчасово окупованому Кримському півострові до +21°, а в Чернігівській, Сумській областях та на високогір᾿ї Карпат місцями 8-9 градусів тепла.

Раніше ми писали, що через плюсову температуру переміщення військової техніки на Донбасі ускладнюється як для українських, так і для російських військ. ЗСУ чекають на морози, аби артилерія змогла ефективно працювати та знищувати ворожі склади з боєприпасами та командні штаби.

Статьи по теме
У неділю в низці областей України прогнозують короткочасний дощ і грозу
У неділю в низці областей України прогнозують короткочасний дощ і грозу

28 квітня у східних областях, а також Дніпропетровській, Запорізькій і Херсонській та Криму місцями пройде короткочасний дощ, очікують і грозу.
27.04 — 199