Контракти.ua

560  —  18.12.22
Помер видатний український реабілітолог Володимир Козявкін, який винайшов унікальний метод лікування ДЦП
Помер видатний український реабілітолог Володимир Козявкін, який винайшов унікальний метод лікування ДЦП

Він заснував клініку, до якої з’їжджалися діти з усієї України та навіть з-за кордону.

Видатний український реабілітолог, Герой України, доктор медичних наук, який лікував тисячі діток із церебральним паралічем, Володимир Козявкін сьогодні пішов із життя на 76-му році, йдеться в ТСН.

Діти з різних куточків України і не лише, які мають дитячий церебральний параліч, проходять лікування та реабілітацію в Міжнародній клініці відновного лікування професора Володимира Козявкіна у Трускавці.

Володимир Козявкін – видатний український лікар. Професор та Герой України. Його внесок у лікування особливих діток важко переоцінити. Його метод лікування назвали його іменем – методом Козявкіна. Результати лікування приголомшливі – 75% пацієнтів стали тримати голову самостійно, 62% почали сидіти, 19% самотужки зробили свої перші кроки.

“Це майже 30 років тому назад мені вперше вдалося показати, наскільки велике значення має дитячий хребет. Частіше всього він у цих дітей блокований. І ми розробили техніку, яким чином це мобілізувати”, – розповідав про свій метод Володимир Козявкін.

Унікальна техніка – це курс інтенсивної терапії. Основа всього – це біокорекція хребта, її суть – розблокувати спинний мозок, який затиснутий у покручених хребцях.

Метод професора Козявкіна навіть купили Арабські Eмірати, аби запровадити його у своїх лікувальних закладах. В самому ж Трускавці вчать цьому методу іноземців. Це зайвий раз підтверджує, що робота Володимира Козявкіна дуже цінна. І найголовніше – вона буде й далі допомагати діткам у його клініці.