Існує безліч варіантів приготування знаменитого новорічного салату олів'є. Але сам його автор – Люсьєн Олів'є - ні з ким рецептом не ділився.
Тому шанувальники страви почали вигадувати свої варіанти того, що має бути у його складі. Ми зібрали для вас три прості і нетривіальні способи його приготування, які сподобаються і вам, і вашим гостям. Пише ТСН.
Головний зимовий салат – це, звичайно ж, олів'є. Ми щорічно готуємо його на Новий рік чи просто як частування для гостей. Простіше кажучи, без цієї страви не обходиться жодне свято. Кожен готує олів'є по-своєму: хтось не кладе моркву, хтось додає яблуко, а дехто замість горошку – кукурудзу. Ми ж пропонуємо вам приготувати цей салат зовсім по-іншому – використавши запечені овочі та куряче філе. Повірте, буде дуже смачно!
Інгредієнти:
Докладний рецепт шукайте тут.
В одному з перших варіантів, опублікованому у журналі "Наша їжа", було зазначено, що до салату раніше додавали картоплю, свіжі огірки, смаженого рябчика, каперси, оливки. Для заправки використовували соуси Провансаль та Кабулі.
Цей салат трохи повертає нас до часів "справжнього" олів'є. Щоправда, замість раків у цьому олів'є креветки і рябчиків немає, але що вдієш, ті часи вже не повернеш.
Інгредієнти:
Для прикраси:
Докладний рецепт шукайте тут.
З одного боку, дієтичну версію готувати нескладно, з іншого - вона не гірша за багатих "родичів". Крім того, салат для тих, хто дотримується посту, може бути як дуже суворим за інгредієнтами, так і з молочними продуктами та/або яйцями.
Інгредієнти на 4 порції:
Докладний рецепт шукайте тут.