Контракти.ua

3495  —  14.12.22
Салат із курячою грудкою та ананасами
Салат із курячою грудкою та ананасами

Кулінарний блогер Дмитро Дорошенко Bene Gusto поділився рецептом смачного салату для новорічного столу.

Першими поєднувати курку та ананаси в одній страві почали кухарі Венесуели. Саме в цій країні Латинської Америки можна зустріти традиційний салат з м'ясом курки, який подають до святкового столу. До його складу входять також картопля, відварена морква і зелений горошок. Такий поживний салат може повністю замінити олів'є на новорічному столі або під час святкової вечері у родинному колі. Пише ТСН. 

Я ж хочу поділитися рецептом менш калорійного салату з куркою та ананасами. Болгарський перець додає йому свіжу нотку, часник – пікантний присмак.

Інгредієнти:

  • 2 курячих філе (450 г)
  • 250 г консервованого ананасу
  • 200 г консервованої кукурудзи
  • 200 г майонезу
  • 1 болгарський перець
  • 2 зубчики часнику
  • сіль, перець (за смаком)

Приготування:

1. Відварюємо куряче філе. Щоб м'ясо вийшло смачним і ніжним, заливаємо окропом або опускаємо в гарячу воду. Завдяки цьому воно менше вивариться та збереже соки. Варимо на середньому вогні, коли кипітиме, додаємо цілу цибулину та очищену моркву середнього розміру. За кілька хвилин до готовності кидаємо в каструлю 1-2 лаврові листки. Час приготування залежить від кількості м'яса.

2. М'ясо нарізаємо кубиками і перекладаємо в миску. Кільця консервованого ананаса та болгарський перець також  нарізаємо кубиками. Додаємо в миску кукурудзу.

3. Часник пропускаємо через прес і також відправляємо в миску до решти інгредієнтів. Заправляємо майонезом або сметаною та ретельно перемішуємо. Солимо, перчимо і даємо настоятися. Салат із куркою та ананасами готовий.