Контракти.ua

1270  —  02.12.22
2 грудня в Україні буде слизько та вітряно: де погіршиться погода
2 грудня в Україні буде слизько та вітряно: де погіршиться погода

В деяких областях України очікуються опади, ожеледь, ожеледиця та сильні пориви вітру.

Перед вихідними, 2 грудня, в Україні очікується хмарна погода з проясненнями. Подекуди очікуються опади, ожеледь та ожеледиця на дорогах, а також сильний вітер. Пише УНІАН. 

Так, за даними Укргідрометцентру, у південно-західних областях 2 грудня очікується невеликий сніг, вдень - з дощем, місцями ожеледь. На решті території без істотних опадів.

Також, синоптики попереджають про ожеледицю на дорогах у західних та північних областях.

"Вітер східний , 5-10 м/с, на сході та південному сході місцями пориви 15-20 м/с", - попередили в Укргідрометцентрі.

Температура найближчої ночі очікується 0...-5°, у північних та східних областях до 9° морозу. Вдень буде від 2° морозу до 3° тепла. В Криму дощитиме; температура вночі 0...+5°, вдень +4...+9°.

Похолодання в Україні

В Україні через зниження температуратури починають замерзати річки. За даними Укргідрометцентру, з 1 грудня на річках басейнів Верхнього, Середнього Дніпра, Прип'яті, Десни та Сіверського Дінця очікується поява і подальше посилення заберегів й шугоходу. З 2 грудня на Київському та на мілководдях Канівського, Кременчуцького водосховищ очікується поява заберегів, шуги та тонкого льоду.

За прогнозом синоптика Наталки Діденко, морози, які від сьогодні накрили кілька областей України, протримаються недовго. За її словами, вже в ніч на 3 грудня перші сильні морози відступлять.