Простий листковий салат з куркою і чорносливом - це щось середнє між звичними "олів'є" і "шубою".
Салати на Новий Рік, безперечно, дуже смачні, але багато з них нам вже набридли. Пропонуємо вам приготувати незвичайний і дуже ситний салат з куркою, чорносливом і буряком. Незвичні смакові поєднання зацікавлять навіть вибагливих гостей. Шари салату дуже апетитно виглядають в розрізі. Пише УНІАН.
Буряк, картоплю і яйця заздалегідь зварити і остудити, очистити від шкірки. Курку запекти або зварити - як вам більше подобається. Чорнослив очистити від кісточок і замочити на пару хвилин в гарячій воді, якщо він твердий.
Приготувати маринад для цибулі з солі, цукру, оцту і води. Фіолетову цибулю нарізати дрібними кубиками і залишити в рідині на 15 хвилин, щоб цибуля замаринувалася і стала солодкою.
Салат збирати шарами в глибокій мисці або в кулінарному кільці. На дно викласти терту на крупну тертку картоплю. Посолити і змастити майонезом. Далі викласти дрібно нарізану курку. Маринована цибуля відкинути на сито, щоб скла рідина. Висипати на м'ясо.
Далі викласти консервований горошок і змастити майонезом. Натерти яйця на крупній тертці і викласти на горошок, змастити майонезом. Потім нарізати тонкою соломкою чорнослив і розподілити по салату. Змастити майонезом. Останній шар - тертий буряк. Буряк злегка посолити і змастити майонезом.
Готовий салат поставити на кілька годин в холодильник, щоб він добре просочився.