Чи можна рибу на новорічний стіл 2023 і як найкраще її приготувати.
На новорічний стіл в наступаючому році цілком можна запекти або посмажити рибу - покровителем року буде Кіт (він же - Кролик). Астрологи і езотерики стверджують, що страви з риби сподобаються символу року, так що, якщо ви хочете залучити удачу - запишіть собі прості страви з риби на святковий стіл. Пише УНІАН.
Раніше ми говорили про те, які гарячі страви на Новий рік 2023 найкраще запропонувати гостям.
Духовку розігріти до 180°C, моркву натерти на крупній тертці, цибулю подрібнити і обсмажити на сковороді 5-7 хвилин. Викласти шаром на дно форми для запікання. Рибу вимити, видалити кісточки, нарізати шматками середнього розміру і теж викласти в форму. Посолити, поперчити, поставити в духовку на 15 хвилин.
Капусту зрізати з качана, промити, відварити в підсоленій воді 15 хвилин. Злити воду, остудити, нарізати дрібними шматочками. В окремій ємності з'єднати яйце і молоко, посолити, поперчити, збити віночком. Додати до них подрібнені помідори. Дістати рибу з духовки, викласти на неї капусту і залити молочно-яєчною сумішшю. Викласти помідори, посипати запіканку тертим сиром. Поставте форму в духовку і запікайте 30 хвилин при 180°C.
Рибу вимити, відрізати плавники і хвіст, обсушити тушку паперовими рушниками. Нарізати рибу шматочками, посолити і поперчити. Обваляти в борошні, обсмажити на вершковому маслі. В окремій ємності змішати гірчицю, кріп, вершки, сіль і перець. Обсмажену тріску викласти у форму для запікання, полити соусом. Запікати блюдо в духовці 20 хвилин при температурі 180°C.
Ріпчасту цибулю очистити, нарізати кільцями, обсмажити на олії 3-4 хвилини. Печериці вимити, нарізати пластинами, додати до цибулі і знову смажити 3-4 хвилини. Овочі посолити, поперчити, всипати чебрець і тушкувати ще 3-4 хвилини.
Скумбрію вимити, видалити плавники, нутрощі і хвіст, відрізати голову. Промити під проточною водою і обсушити паперовими рушниками. В окремій ємності змішати томатну пасту, соєвий соус, мед, лимонний сік, сушений часник, сіль і мелений перець за смаком.
У ємність викласти рибу, залити її 2\3 соусу, залишити маринуватися на 1 годину. Розігріти духовку до 180°C, нафарширувати рибу печерицями і перекласти у форму для запікання, застелену пергаментом. Полийте соусом, що залишився, і запікайте в духовці 40-60 хвилин при 180°C.