Контракти.ua

2708  —  29.11.22
Гарячі страви з риби на Новий рік 2023: 3 чудових рецепта
Гарячі страви з риби на Новий рік 2023: 3 чудових рецепта

Чи можна рибу на новорічний стіл 2023 і як найкраще її приготувати.

На новорічний стіл в наступаючому році цілком можна запекти або посмажити рибу - покровителем року буде Кіт (він же - Кролик). Астрологи і езотерики стверджують, що страви з риби сподобаються символу року, так що, якщо ви хочете залучити удачу - запишіть собі прості страви з риби на святковий стіл. Пише УНІАН. 

Раніше ми говорили про те, які гарячі страви на Новий рік 2023 найкраще запропонувати гостям.

Рецепт страви з риби в духовці з цвітною капустою

  • Філе білої риби - 1 кг
  • Цвітна капуста свіжа - 1 головка
  • Цибуля - 3-4 шт.
  • Морква - 1-2 шт.
  • Помідори - 1-2 шт.
  • Молоко - 150 мл
  • Яйця - 1 шт.
  • Сир твердий - 200 г
  • Масло рослинне - для обсмажування

Духовку розігріти до 180°C, моркву натерти на крупній тертці, цибулю подрібнити і обсмажити на сковороді 5-7 хвилин. Викласти шаром на дно форми для запікання. Рибу вимити, видалити кісточки, нарізати шматками середнього розміру і теж викласти в форму. Посолити, поперчити, поставити в духовку на 15 хвилин.

Капусту зрізати з качана, промити, відварити в підсоленій воді 15 хвилин. Злити воду, остудити, нарізати дрібними шматочками. В окремій ємності з'єднати яйце і молоко, посолити, поперчити, збити віночком. Додати до них подрібнені помідори. Дістати рибу з духовки, викласти на неї капусту і залити молочно-яєчною сумішшю. Викласти помідори, посипати запіканку тертим сиром. Поставте форму в духовку і запікайте 30 хвилин при 180°C.

Ресторанні страви з риби - тріска у вершковому соусі

  • Тріска - 2 тушки загальною вагою 1,4 кг
  • Борошно для панірування
  • Приправа для риби безсольова
  • Сіль
  • Масло гірчичне або інше рослинне масло
  • Зелень кропу - 1 пучок
  • Гірчиця з зернами - 2 ст. л
  • Вершки 10-15% - 150 мл
  • Перець чорний мелений

Рибу вимити, відрізати плавники і хвіст, обсушити тушку паперовими рушниками. Нарізати рибу шматочками, посолити і поперчити. Обваляти в борошні, обсмажити на вершковому маслі. В окремій ємності змішати гірчицю, кріп, вершки, сіль і перець. Обсмажену тріску викласти у форму для запікання, полити соусом. Запікати блюдо в духовці 20 хвилин при температурі 180°C.

Новорічні рецепти гарячих страв з риби - запечена скумбрія

  • Скумбрія - 1 шт.
  • Печериці - 200 г
  • Цибуля ріпчаста - 100 г
  • Соєвий соус - 1,5 ст. л
  • Томатна паста - 0,5 ст. л
  • Чебрець сушений - 0,5 ч. л
  • Часник сушений - 0,5 ч. л
  • Сік лимона - 0,5 ст. л
  • Мед - 0,5 ст. л
  • Масло рослинне - 30 мл
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Ріпчасту цибулю очистити, нарізати кільцями, обсмажити на олії 3-4 хвилини. Печериці вимити, нарізати пластинами, додати до цибулі і знову смажити 3-4 хвилини. Овочі посолити, поперчити, всипати чебрець і тушкувати ще 3-4 хвилини.

Скумбрію вимити, видалити плавники, нутрощі і хвіст, відрізати голову. Промити під проточною водою і обсушити паперовими рушниками. В окремій ємності змішати томатну пасту, соєвий соус, мед, лимонний сік, сушений часник, сіль і мелений перець за смаком.

У ємність викласти рибу, залити її 2\3 соусу, залишити маринуватися на 1 годину. Розігріти духовку до 180°C, нафарширувати рибу печерицями і перекласти у форму для запікання, застелену пергаментом. Полийте соусом, що залишився, і запікайте в духовці 40-60 хвилин при 180°C.