Що робити, якщо хочеться оселедця, але немає часу готувати складні страви.
Оселедець можна їсти по-різному - в чистому вигляді з цибулею і олією, приготувати з неї "Шубу" або неймовірний форшмак. Однак, крім цієї популярної закуски існують ще кілька - їх цілком можна зробити для святкового столу або просто на вечерю. Пише УНІАН.
Раніше ми пропонували ідеальний рецепт форшмака з оселедця від Андрія Макаревича.
Моркву відварити, очистити, нарізати дрібними кубиками. Філе оселедця очистити від кісточок і також дрібно нарізати. Плавлений сирок натерти на тертці. З'єднати всі інгредієнти, посолити, поперчити, заправити майонезом і намазати на хліб.
Лимон розрізати навпіл, з однієї половинки вичавити сік. Оселедець нарізати дрібними кубиками, з яйцями вчинити так само, кріп подрібнити. З'єднати всі інгредієнти в одній ємності, заправити лимонним соком і додати гірчицю. Перемішати, намазати на житній хліб і подавати до столу.
Оселедець розібрати на філе, гриби і кріп дрібно нарізати. Викласти філе оселедця на харчову плівку, накрити нею ж і злегка відбити. Зняти плівку, змастити оселедець плавленим сиром, посипати подрібненими грибами і кропом. За допомогою плівки згорнути оселедець в рулет, прибрати в холодильник на 2 години.
Хліб нарізати квадратами або кружальцями, викласти на деко, просушити в розігрітій духовці 5-6 хвилин. Рулет дістати з холодильника, нарізати кружечками. Змастити хліб плавленим сиром, викласти кружечок рулету, зверху покласти шматочок кропу і помідора.