Контракти.ua

1701  —  22.11.22
Від ожеледиці до тепла: синоптик розповів, якою буде погода цього тижня
Від ожеледиці до тепла: синоптик розповів, якою буде погода цього тижня

З 21 по 27 листопада в різних частинах України погода буде суттєво відрізнятись.

Незважаючи на сніг та дощі, що захопили Україну у останні дні, листопад 2022, як і прогнозували синоптики, виявися достатньо теплим. Пише zn.ua.

Третя декада цього місяця принесе українцям опади різної інтенсивності і значні температурні коливання. Як розповів кандидат географічних наук, синоптик Ігор Кібальчич, цього тижня переважатиме поле зниженого атмосферного тиску та надходження повітряних мас з південного заходу, температура повітря виявиться вищою за середні багаторічні показники.

На початку тижня активний південний циклон стане причиною чергового погіршення погоди у більшості регіонів країни. Пройдуть опади у вигляді снігу та дощу, місцями очікується ожеледиця та налипання мокрого снігу. Температурний фон розподілиться нерівномірно  – від практично літніх показників на півдні та сході країни до слабких морозів у західній та північній частині.

Вівторок, 22 листопада

Внаслідок надходження повітря з північного заходу, в Україні відбудеться поступове зниження температури до -3…+2 °С, у південних, центральних та східних областях +2…+7 °С.

Очікується припинення опадів, лише у східній частині та у Приазов'ї пройдуть дощі. Вітер західний, північно-західний, 7 - 12 м/с.

Середа, 23 листопада

На всій території України встановиться поле підвищеного тиску, тому опадів не очікується. Вночі та вранці місцями можливий туман у північних, центральних та південних областях. Вітер переважно північно-західний, у західній частині південно-східний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі складе -6...-1 °С, вдень -2...+3 °С, у південній та західній частині +2...+7 °С.

Четвер, 24 листопада

Збережеться вплив антициклону, тож погода очікується без істотних опадів. Вночі та вранці місцями можливий туман. Вітер змінних напрямків, 3 - 8 м/с. Температура повітря вночі -3…+2 °С, вдень 0…+5 °С, на крайньому півдні, в Криму та на Закарпатті +6…+11 °С.

П'ятниця, 25 листопада

Внаслідок активізації циклонічної діяльності, пройдуть опади у вигляді дощу та мокрого снігу у центральних, південних та західних областях. Вітер східний, у західній частині північно-західний, 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі становитиме -2…+3 °С у північних та західних областях, +4…+9 °С. Вдень повітря прогріється до +5…+10 °С, у західній частині -1…+4 °С.

Вихідні, 26 – 27 листопада

У південних, центральних та північних областях очікуються опади переважно у вигляді дощу. На решті території України без істотних опадів. Вітер східний та північно-східний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі коливатиметься близько 0 °С, вдень +4…+9 °С.

Статьи по теме
У неділю в низці областей України прогнозують короткочасний дощ і грозу
У неділю в низці областей України прогнозують короткочасний дощ і грозу

28 квітня у східних областях, а також Дніпропетровській, Запорізькій і Херсонській та Криму місцями пройде короткочасний дощ, очікують і грозу.
27.04 — 199