Скумбрія пряного посолу вдома: спробувавши цей рецепт, ви більше не купите магазинну
Скумбрія пряного посолу - неймовірно смачна ароматна закуска, яку з легкістю можна приготувати вдома. Звичайно ж така рибка буде в рази смачніше магазинної.
Спеції для 500-600 г неочищеної свіжомороженої скумбрії:
Сіль - 1 ст. л. з невеликою гіркою
Цукор - 0,5 ст. л.
Вода - 200 мл
Гвоздика - 2-3 шт.
Коріандр - 0,5 ч. л.
Лавровий лист - 1 шт.
Запашний перець - 3 шт.
Чорний перець - 6-7 шт.
Рослинна олія - 1 ст. л.
Оцет 9% - 1 ч. л.
Покрокове приготування риби
У воду додайте гвоздику, коріандр, лавровий лист, запашний перець, чорний перець, сіль і цукор.
Дайте закипіти і проваріть на невеликому вогні близько 5 хвилин, щоб спеції розкрили свої аромати. Дайте розсолу повністю охолонути до кімнатної температури.
Скумбрію очистіть від нутрощів, видаліть плавники і відріжте голову. Наріжте на порційні шматочки.
Викладіть в скляну, пластикову або емальовану ємність. Головне - не в металеву.
Залийте маринадом. Залиште при кімнатній температурі на 6-7 годин.
Якщо будете солити в холодильнику, то потрібно тримати довше, близько 8-10 годин.
Кабачкова ікра - смачна паста, яку хоч на хліб намазуй, хоч ложками їж. Часто-густо ми купуємо баночки ікри в магазине. Але влітку, коли кабачки недорогі, можна самостійно варити ікру й запасатися баночками з нею на зиму.
09.07.22 — 4071