Вінегрет - зимовий салат, який готувати просто і недорого, а їсти дуже смачно. Проте багато з нас навіть не здогадується, що раз за разом робить одні й ті ж помилки.
Про що йдеться і як покращити смак салату, пише rbc.ua.
Вінегрет традиційно готується з таких овочів, як картопля, морква, буряк та солоні огірки. Далі вже на смак: хтось додає зелений горошок, хтось квасолю, хтось любить в салаті цибулю, а хтось ні.
Це нюанси, а почати треба з бази, тобто з варіння овочів. І тут вже можна "налажати".
Не варіть буряк з іншими овочами. Вони втратять свій власний аромат і до того ж не збережуть яскравість кольору.
Не починайте нарізати овочі з буряка. Його додають в вінегрет в останню чергу. Буряк наріжте дрібними кубиками, вимісіть окремо з невеликою кількістю рослинної олії і тільки потім додайте до решти овочів. Так буряк менше зафарбує інші овочі.
Не змішуйте овочі, коли вони ще теплі. Дайте їм охолонути. Картопля може розпастися і перетворитися на пюре.
Крім рослинної олії додайте до вінегрету трохи оцту чи лимонного соку. А от майонезом вінегрет заправляти не варто. Ви тільки все зіпсуєте.
Спробуйте додати в вінегрет смажену до золотистості чи прозорості цибулю і відчуєте, що салат отримав дуже цікавий смак.