Контракти.ua

5578  —  13.11.22
Як приготувати гороховий суп, щоб горох швидше розварився: головний секрет
Як приготувати гороховий суп, щоб горох швидше розварився: головний секрет

Гороховий суп - дуже поживна страва, яка чудово зігріє в холодну пору року. Але часто буває так, що горох дуже важко розварюється.

Про головну хитрість швидкого розварювання гороху. Пише rbc.ua.

Як правильно варити горох

Насамперед переберіть горохову крупу. Заберіть камінці, сміття, а також темні горошинки, адже вони можуть зіпсувати смак супу.

Навіть якщо горох продавався у заводській упаковці, крупу перед варінням потрібно промити до прозорої води.

Горох неодмінно необхідно замочити в прохолодній воді на 5 годин, а краще на ніч. Це значно скоротить час варіння каші.

Якщо немає часу довго замочувати горох, можна прискорити процес за допомогою соди. Це і є головна хитрість! Всипте у воду 1 ч. л. соди і замочіть крупу на 30-90 хвилин. Перед варінням не забудьте промити горох, щоб змити соду.

Солити гороховий суп слід наприкінці приготування. Оскільки сіль уповільнює процес розм'якшення, горох готуватиметься довше.

Чим корисний горох

Звичайний гороховий суп - джерело мінеральних речовин (калію, магнію, фосфору, йоду та заліза), вітамінів (В, А, С, Е, РР) та рослинного білка, необхідного для м'язової тканини. Неперетравлювані харчові волокна у його складі покращують перистальтику кишечника і навіть корисні для профілактики захворювань шлунково-кишкового тракту.