Контракти.ua

1897  —  08.11.22
Форшмак з оселедця за справжнім єврейським рецептом: так ви ще не готували!
Форшмак з оселедця за справжнім єврейським рецептом: так ви ще не готували!

Форшмак має безліч варіантів приготування, але як готувати цю диво-намазку з оселедця за справжнім єврейським рецептом, знає небагато хто.

Рецептом поділився Сергій Поканевич, український шеф-кухар, бренд-шеф кількох одеських ресторанів. Пише rbc.ua.

Шеф пропонує додати у страву яблука, але не прості, а мочені.

Продукти (на 6 порцій):

  • Оселедець малосольний - 1 шт.
  • Яйця - 2 шт.
  • Хліб білий - 50 г
  • Яблука мочені - 100 г
  • Масло вершкове - 100 г
  • Сіль - до смаку
  • Перець чорний мелений - до смаку

Покрокове приготування

Відваріть яйця, підсушіть хліб.

Вершкове масло і очищений оселедець пропустіть через м'ясорубку. Те ж саме треба зробити з яблуками, маслом, хлібом, курячими яйцями.

Додайте сіль і чорний молотий перець.

Перемішайте форшмак і ще раз перекрутіть його на м'ясорубку ще раз.

Те ж саме можна зробити в блендері.

Поставте форшмак в холодильник хоча би на дві години.

Смачного!

Статьи по теме
Форшмак: рецепт найвідомішої закуски єврейської кухні
Форшмак: рецепт найвідомішої закуски єврейської кухні

Якщо ресторани, що спеціалізуються на стравах єврейської кухні, поширені не так широко, як італійські, французькі чи китайські, це не означає, що єврейська кухня менш смачна.
14.08.23 — 1555

Дуже простий і доступний рецепт форшмака, для якого не потрібна м'ясорубка
Дуже простий і доступний рецепт форшмака, для якого не потрібна м'ясорубка

Форшмак - один з улюблених паштетів, який готували наші мами і бабусі. Основа страви - солоний оселедець, а далі варіації. Рецептів форшмака дуже багато, по суті, як і борщу - свій у кожного кулінара.
30.09.22 — 3911

Форшмак, каким готовят его в Израиле
Форшмак, каким готовят его в Израиле

И хотя форшмак не обязательно закуска из сельди (вполне может готовиться и из рубленого мяса), мало кто представляет его другим. А блюдо неизменно связывают с еврейской кухней.
25.10.21 — 1214