Контракти.ua

1389  —  18.10.22
Дощі повернуться: синоптик дав прогноз і розповів, коли чекати погіршення погоди в Україні
Дощі повернуться: синоптик дав прогноз і розповів, коли чекати погіршення погоди в Україні

Із середини цього тижня в Україні прогнозують погіршення погодних умов. Зокрема, очікуються опади та зниження температури.

Про це повідомив кандидат географічних наук, синоптик Ігор Кібальчич. За його словами, до кінця другої декади місяця в Україні збережеться стійкий та спокійний характер погоди під впливом західної периферії антициклону. Пише obozrevatel.com.

Проте вже 19-20 жовтня атмосферний тиск почне помітно знижуватись. На небі побільшає хмарності у зв'язку з розвитком циклонічної діяльності. Спочатку дощі прийдуть до західних та північно-західних областей, а вже до кінця тижня та на вихідних охоплять більшу частину України.

У вівторок, 18 жовтня, також буде без опадів. Вітер південно-західний, 5-10 м/с.

Температура повітря вночі прогнозується на рівні +3…+8 градусів, на сході та місцями у центральних областях +2…-3. Вдень температура коливатиметься в межах +14…+19 градусів, у західній частині очікується до +23.

У середу, 19 жовтня, невеликі дощі вночі накриють західні та північні області України, вдень – центральні регіони та Харківщину. Вітер західний, північно-західний, 5-10 м/с.

Температура повітря вночі прогнозується в межах +5…+10 градусів, у південній частині та у Приазов'ї +4…-1. Вдень стовпчики термометрів піднімуться до позначок +13…+18 градусів.

У четвер, 20 жовтня, дощі очікуються у більшості областей країни. Вітер північно-західний, 7-12 м/с, вдень місцями пориви, 15-20 м/с.

Температура повітря знизиться вночі до +3…+8 градусів, у центральних та південних областях +7…+12 градуси. Вдень очікується +6…+11 градуси, у південній частині та на крайньому сході до +15.

У п'ятницю, 21 жовтня, на сході України прогнозується дощ із мокрим снігом. На решті території без опадів. Вітер північно-західний, 7-12 м/с.

Температура повітря вночі у західних та північних областях утримається в межах 0…-5 градусів, на решті території +1…+6. Вдень максимальна температура становитиме +6…+11 градуси.

На вихідних, 22-23 жовтня, прогнозуються невеликі дощі в західних, Одеській та Миколаївській областях. Вітер південно-західний із переходом на північно-західний, 5-10 м/с.

Температура повітря вночі очікується на рівні +2...-3 градуси, вдень +8...+13.

Статьи по теме
У неділю в низці областей України прогнозують короткочасний дощ і грозу
У неділю в низці областей України прогнозують короткочасний дощ і грозу

28 квітня у східних областях, а також Дніпропетровській, Запорізькій і Херсонській та Криму місцями пройде короткочасний дощ, очікують і грозу.
27.04 — 199